RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí Capra vydali debutové album In Transmission

Text: Blacklight Media Records / Jiří Olszar

23. dubna vydala hardcore/metalová kapela CAPRA své debutové album In Transmission prostřednictvím Blacklight Media / Metal Blade Records, ke kterému představila ve stejný den i nový videoklip Medusa v produkci Matta Valentina, Toma Rosaria a Chase Guidroze.

In Transmission můžete streamovat a nakupovat na webu www.blacklightmediarecords.com/capra. Nahrávka je zde k dispozici jak na CD, tak na exkluzivních limitovaných vinylech. Autorem obalu je známý grafik Ben Fruit.

Kapelu Capra založili v roce 2016 kytarista Tyler Harper a bubeník Jeremy Randazzo, kteří dříve spolupracovali na několika projektech. Počáteční myšlenkou bylo vytvořit něco čerstvého, ale přitom i něco nostalgického, připomínajícího hardcore/punkovou scénu z konce 90. let a začátku nového tisíciletí. Poté, co si skupina prošla několika změnami sestavy, přizvali oba zbylí členové ke spolupráci baskytaristu Bena Paramorea a zpěvačku Crow Lotus.

Tato kapela dokazuje, že tvrdá práce, odhodlání a hnací síla mohou vést k úspěchu. Všichni jsme velmi otevřeni našim minulým bojům a hodláme pomáhat ostatním, kteří se také dostali na dno a snaží se z něj dostat,“ říká Harper. In Transmission je doslova vyvrcholením let tvrdé práce odrážející vše, co všichni vložili do kapely od doby, kdy se ustálila sestava. „Chtěli jsme, aby to byla ta nejkomplexnější nahrávka, jakou jsme mohli momentálně vytvořit, a aby byla složená pouze z těch nejlepších písní, které jsme za ta léta společného hraní napsali. Je to nejlepší kolekce skladeb, jakou jsme kdy měli, a všichni jsme na to náležitě hrdí, takže doufáme, že to bude znít jako projev totální vášně – protože to tak je,“ doplňuje Paramore.

Nahrávka In Transmission byla nahrávána v roce 2019 ve spolupráci s Jaiem Benoitem (Golgothan, Father Rust), následně smíchána Taylorem Youngem (Nails, Twitching Tongues) a masterována Bradem Boatwrightem (Pig Destroyer, Integrity, Torche, Idle Hands). Výjimkou pak jsou skladby Mutt, Transfiguration a Deadbeat Assailant, které byly zaznamenány v době lockdownu, kdy členové kapely navštívili studio individuálně, aby zde nahráli své party.

Nejtěžší bylo vybírání správného názvu pro tuto nahrávku. „Probrali jsme spoustu názvů a snažili se najít něco, co bychom mohli považovat za perfektní,“ říká Paramore. „Většina materiálu byla připravena už od konce roku 2019 a původně jsme doufali, že jej představíme už v polovině léta minulého roku, ale kvůli pandemii se to vše posunulo. Rok jsme měli pro všechny připravenou zprávu o vydání alba, kterou už konečně můžeme vypustit ven.“

Seznam skladeb In Transmission:
1. [Exordium]
2. Hollow Doll
3. The Locust Preacher
4. Medusa
5. Torture Ship
6. Paper Tongues
7. Mutt
8. Transfiguration
9. Red Guillotine
10. Deadbeat Assailant
11. Samuraiah Carey

Aktuální sestava:
Crow Lotus – zpěv
Tyler Harper – kytara
Jeremy Randazzo – bicí
Ben Paramore – baskytara

Související odkazy:
www.facebook.com/Capraband
www.instagram.com/capraband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 438

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *