RockShock

Internetový rockový magazin

Českobudějovičtí Eltervil představili minulý měsíc debutové album Light In You

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Českobudějovičtí ELTERVIL jsou poměrně čerstvým jménem na tuzemské metalové scéně. Vznikli v roce 2019 a v tom loňském se chtěli představit širšímu publiku především na koncertních pódiích. To se ale ze známých důvodů nedalo příliš zrealizovat, a tak z těch mála příležitostí můžeme zmínit například účast na FROVfestu, kde se představili mj. po boku Forrest Jump, Root či Gaia Mesiah.

Během koncertní pauzy ale kapela nelenila a pilovala svůj repertoár, aby jej pak převedla do audio podoby ve studiu SAD, které je podepsáno i pod mixem a masteringem. Tato nahrávka obsahující šest nových skladeb dostala název Light In You a velice vkusnou grafikou jej opatřila Lucie Votavová.

A jak se samotní Eltervil na nahrávce prezentují? Jako kapela, která posouvá hranice rocku a metalu svým vlastním alternativním stylem. Album je tak žánrově poměrně pestré a nabízí jak drsnější, až metalcorové polohy, tak i posluchačsky podmanivější záležitosti, které by slušely i rádiovému éteru, jako například doslova metalová balada Empty. Dá se říci, že stylový záběr Eltervil je hodně široký, čemuž přispívá i rozmanitý hlas zpěvačky Martiny Pavlínové, která má už zkušenosti i s operou a muzikálem.

Ostatně i další členové se věnují hudbě už delší dobu; všichni jsou studenty konzervatoře v Českých Budějovicích a ze samotné muziky je docela cítit, že už mají hudebně něco za sebou. Tematicky se deska točí především kolem životních situací běžných lidí, ale třeba skladba Paint In Red – jedna z těch tvrdších se zajímavě funkující baskytarou – je důkazem, že Eltervil umí psát i o jiných tématech, jako třeba o politickém dění.

Light In You vyšlo digitálně na všech streamovacích platformách, například na Spotify – www.open.spotify.com.

Seznam skladeb Light In You:
1. Faith
2. Paint In Red
3. Up And Down
4. Empty
5. The Unity
6. On The Loose

Aktuální sestava:
Martina Pavlínová – zpěv
Daniel Holar – kytara
Marek Novák – baskytara
Jakub Kub – bicí

Související odkazy:
www.eltervil.eu
www.facebook.com/eltervilband
www.instagram.com/eltervil
www.bandzone.cz/eltervilband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 288

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *