RockShock

Internetový rockový magazin

Corporate Control vydali v únoru debutové album Whatever It Takes

Text: Perris Records / Jiří Olszar

V roce 2019 založila trojice Marcus Boeltz (bicí), Paul Sabu (zpěv, kytara) a bývalý člen Dokken, Scorpions ad. Barry Sparks (baskytara) novou rockovou skupinu CORPORATE CONTROL, se kterou v minulých dnech vydali u Perris Records svou debutovou nahrávku Whatever It Takes.

Americko-německá spolupráce se promítla i do samotné produkce, které se ujali právě Marcus Boeltz a Paul Sabu. Původní myšlenkou bylo vytvoření svěžího a moderně znějícího AOR/rockového alba, které by obsahovalo pro tento žánr netypické nástroje jako sitár, mandolínu nebo cello. Corporate Control však tímto počinem vzdávají i velkou poctu průkopníkům rockové muziky. Je to jako moderní ‘milostný dopis‘ poslaný zpět do 80. let.

Cílem Corporate Control je psaní skvělých chytlavých písní, které by fungovaly v širším žánrovém záběru i v akustických verzích. Hodně práce tak šlo do aranžování a samotné přípravy alba. Skupina nepracuje s naprogramovanými bicími, ale nahrává je ve špičkových nahrávacích studiích v té nejlepší kvalitě. Pro zaznamenání Marcusovy hry bylo například použito více jak 20 mikrofonů. Díky externím studiím, drahému vybavení a 1,5 roku trvajícím přípravám byla produkce nákladná, ale výsledek v podobě Whatever It Takes rozhodně stojí za to.

Seznam skladeb Whatever It Takes:
01. No More
02. Leaving It Behind
03. Whatever It Takes
04. Waiting For The Roar
05. Not In Our Hands
06. Canʼt Kill A Dead Man
07. Vertical Horizon
08. Radio
09. What About Us

Aktuální sestava:
Paul Sabu – zpěv, kytara, klávesy
Marcus Boeltz – bicí, klávesy
Barry Sparks – baskytara, kytara, klávesy

www.perrisrecords.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 344

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *