RockShock

Internetový rockový magazin

Portugalští Sullen vydávají nové album Nodus Tollens – Act 1: Oblivion

Text: Intromental / Jiří Olszar

Portugalská progressivemetalová skupina SULLEN vydává v těchto dnech nové album Nodus Tollens – Act 1: Oblivion, které ukazuje, jakým vývojem prošla kapela od svého debutu Post-Human (2015). Vrstvené vokály, divoké kytary a bicí, syntezátory a zvukové efekty se zde prolínají s meditativními pasážemi a až nepochopitelnými postupy, které vytvářejí silný a vzrušující zážitek z poslechu. Je to úžasná cesta do progresivního vesmíru, kde nenajdete nic, co by bylo nežádoucí.

Nodus Tollens – Act 1: Oblivion vychází digitálně na všech známých streamovacích platformách a kompletně si jej můžete poslechnout zde: www.sullenpt.bandcamp.com. Album vyjde v limitované edici i na CD prostřednictvím vlastních kanálů kapely. Sullen už dříve představili dva singly – Memento a Prodigal Son, ke kterému byl natočen i oficiální videoklip.

John Koenig, tvůrce slovníku The Dictionary Of Obscure Sorrows, vymyslel pojem ʻnodus tollensʻ jako novou definici pocitu nejistoty, který mají lidé, když zjistí, že jejich život už nemá smysl. Nodus Tollens – Act 1: Oblivion vykresluje obavy z reality, která už nemá další pokračování. Jedinou možností je vrátit se zpět a vydat se cestou nového vlastního příběhu.

Sullen představují spojení osobností navzájem propletených společným hledáním nových hudebních možností. Od děsivě zranitelných emocí z debutu Post-Human se na novém opusu Nodus Tollens – Act 1: Oblivion dostávají k příběhům o lidském podvědomí. Texty i hudba přinášejí podnět k hlubokému zamyšlení v prostoru masivní a temné hudební ‘krajiny‘. Nahrávka otřásá samotným nitrem posluchačů a vstupuje do hlubin jejich duše. Přijměte tuto cestu s otevřenou myslí a srdcem, abyste se dostali do vyšších sfér existence a myšlení.

Digitální edici alba můžete objednat zde: www.backl.ink/143639213

Aktuální sestava:
David Pais – zpěv
Pedro Mendes – kytara
André Ribeiro – kytara
Ricardo Pinto – baskytara
Marcelo Aires – bicí, perkuse, klávesy

Související odkazy:
www.facebook.com/sullenpt
www.sullenpt.bandcamp.com
www.youtube.com/sullenpt
www.instagram.com/sullenpt


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 547

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *