RockShock

Internetový rockový magazin

Čtvrté album finských Malum vyjde v dubnu u Purity Through Fire

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Německé vydavatelství Purity Through Fire v těchto dnech potvrdilo, že velice očekávané čtvrté album finské blackmetalové hordy MALUM vyjde mezinárodně pod jejich křídly 16. dubna. Nahrávka ponese název Devil’s Creation a vyjde na klasickém CD a A5 digipacku. Vydání na vinylu a kazetě bude následovat později.

Během bezmála deseti let se Malum stali skutečným pojmem na stále aktivní finské blackmetalové scéně. I samotná kapela je nesmírně aktivní, a tak během celé doby existence její hořící blackmetalový plamen nikdy nepohasl a jde si hrdě bez mrknutí oka za svou hudební vizí. Temnota prostupující její muzikou je tak hustá, že z ní asi jen sotva kdy vystoupí.

Malum se upsali Purity Through Fire, kteří jsou jejich velkými příznivci, v roce 2019, aby u nich vydali velice dobře hodnocené třetí album Legion. A téměř přesně po dvou letech vyjde z této spolupráce další a údajně ještě lepší nahrávka Devil’s Creation. Zatímco z minulých alb vyzařoval ‘mrazivý oheň‘ klasického finského black metalu, novinka splétá zasněnou temnou mystiku, která ale není o nic méně silná a uštěpačná.

Představu o nové hudební vizi Malum si můžete udělat prostřednictvím v těchto dnech zveřejněné ukázky Messiaan kuolema.

Jako mlžný opar se nad skladbami nesou až nadpřirozené syntezátory a celkově má deska větší dynamiku a čitelnost. Hudba je jakoby jasnější a jiskřivější, a přestože to dokáže kapela nakopnout i ve vyšších rychlostech – a stále to dělá zničujícím způsobem –, nezabředává do konvenční blackmetalové podoby. Odkazy 90. let lze ale vystopovat na pozadí vzrušujících melodií.

Výtvor ozdobený skvostnou grafikou Roniho Ärlinga (Aethyrick, Clockwork Spirit, Gorephilia, Lie In Ruins a mnoho dalších) posouvá kapelu opět dál mezi dnešní blackmetalovou elitu.

Seznam skladeb Devilʼs Creation:
1. Intro / Serpent Of The Abyss
2. Messiaan kuolema
3. Devilʼs Creation
4. The Curse
5. Dead But Breeding
6. Son Of The Dracul

Související odkazy:
www.facebook.com/malumfinland
www.purity-through-fire.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 203

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *