RockShock

Internetový rockový magazin

Lucifer vzdávají hold první kapele Markyho Ramonea na novém split singlu s berlínskými Kadavar

Text: Century Media Records / Jiří Olszar
Foto: archiv Lucifer

LUCIFER jsou i v dnešní době docela zaneprázdněnou kapelou, a tak po loňském 7ʺ singlu Dirt In The Ground spojili síly se svými berlínskými kolegy KADAVAR, aby spolupracovali na novém speciálním vinylovém split singlu.

Lucifer na něm představují náladově divokou klasiku Pull Away / So Many Times, což je úvodní skladba druhého alba skupiny Dust Hard Attack, vydaného v roce 1972. Toto album bylo zároveň i poslední nahrávkou této americké kapely, která je považována za jedno z prvních heavymetalových alb vůbec.

Druhá strana patří skupině Kadavar, která se pro změnu sklání před jedním z nejvýznamnějších britských kytaristů Peterem Greenem z Fleetwood Mac. Z jeho repertoáru si vybrali song The Green Manalishi (With The Two Prong Crown), který byl zároveň poslední skladbou, kterou Green s kapelou natočil.

Singl bude fyzicky dostupný 19. března 2021 na vlastních kapelních labelech Lucifer Riding Reaper Records, respektive Kadavar Robotor Records. Digitální verzi Pull Away / So Many Times od Lucifer najdete pod tímto multilinkem: www.lucifer.lnk.to/PullAwaySoManyTimes-Single. Vychutnat si můžete i animované video na YouTube.

7ʺ vinyl vyjde v limitované edici 1500 kopií v pěti různých barvách (černá, červená, oranžová, bílá a modrá), které budou dodány v různých baleních. Ta lze již nyní předobjednat na internetových obchodech.

Předprodej pro Evropu – www.lucifer.merchants.se
Předprodej pro USA – www.kingsroadmerch.com/lucifer

Zpěvačka skupiny Lucifer Johanna Sadonic spolupráci komentuje těmito slovy: „Kadavar i Lucifer mají své kořeny v Berlíně a tímto počinem se vracíme do dnů, kdy obě kapely vznikly a kdy sdílely stejnou scénu. Díky naší společné lásce k hudbě 60. a 70. let jsme se rozhodli natočit dvě naše oblíbené písně na společný 7ʺ singl. Vybrali jsme si trestuhodně podceňovanou, ale přesto slavnou kapelu Dust Markyho Ramonea. Vůbec poprvé jsem si zazpívala duet s naším kytaristou Linusem Björklundem. Kadavar se rozhodli vzdát hold zesnulému Peterovi Greenovi s klasickou skladbou od Fleetwood Mac. Protože i já jsem velkým fanouškem Fleetwood Mac, musím uznat, že to byla skvělá volba. Jsme opravdu velmi nadšení z tohoto singlu, který je poctou oběma autorům.“

Lucifer jsou v současné době ve studiu, aby zde zaznamenali nové album, tradičně jednoduše pojmenované Lucifer IV, které by mělo být následovníkem velice dobře hodnocené nahrávky z loňského roku. Více novinek o chystaném albu prozradíme již brzy.

Související odkazy:
www.linktr.ee/LuciferTheBand
www.facebook.com/luciferofficial
www.kadavar.com
www.facebook.com/KadavarOfficial

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 298

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *