RockShock

Internetový rockový magazin

Švédská rockerka Janina Jade představila nový singl, na kterém spolupracovala s bývalou kytaristkou Michaela Jacksona

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar
Foto: Veronica Fjellvind

Švédská rocková hudebnice JANINA JADE vydala nový singl Heart Of Rock Nʼ Roll, což je zároveň titulní skladba nového alba, které vyjde 26. března 2021 prostřednictvím GMR Music. Na singlu i samotné desce spolupracovala se skvělou kytaristkou Jennifer Batten, kterou všichni jistě dobře znají jako členku doprovodné kapely Michaela Jacksona nebo Jeffa Becka. Singl je možné objednat zde: www.ffm.to/heart-ofrocknroll

Hudba a texty Janiny Jade jsou stejně jedinečné jako její hlas a hra na kytaru. Jsou upřímné, skutečné, syrové, plné nefiltrovaných emocí z tvrdého života na hraně. Skladba Heart Of Rock Nʼ Roll je nahrána bez nějakých výraznějších studiových triků. Zachycuje skutečnou podstatu jejího hlasu a hry na kytaru, její vize, srdce a duše, aniž by činila nějaké kompromisy. Je to zkrátka upřímný rock’n‘roll, který vtáhne posluchače do mysli i života Janiny Jade.

Velké švédské rockové časopisy ji nazývají doslova Keithem Richardsem v ženské podobě a oceňují její poctivý přístup při psaní písní i správný rock’n’rollový sound servírovaný bez zbytečných keců.

Seznam skladeb Heart Of Rock Nʼ Roll:
1. Heart Of Rock Nʼ Roll
2. The Darkness Of My Soul
3. Before My Time Runs Out
4. Holding On
5. How Long, How Long
6. Trouble
7. Exiled Within My Mind
8. Breathless Breathing
9. The Ghost With No Name
10. Last Chance Saloon

Producentem alba je Tobhias Ljung (Bible Black, The Bereaved, Whyte Ash), který se postaral i o mix a mastering.

Sestava podílející se na albu:
Janina Jade – zpěv, doprovodná kytara
Jennifer Batten – sólová kytara (Michael Jackson, Jeff Beck)
Tobhias Ljung – baskytara, bicí (Bible Black, The Bereaved, Whyte Ash)

„Na otázku, co mě ovlivnilo při psaní tohoto alba, musím upřímně odpovědět, že nikdy neposlouchám určitou kapelu nebo desku, když píšu hudbu. Nikdy si nesednu s pocitem, že teď musím napsat nějakou píseň, která bude znít tak či onak, nebo napsat text, který bude o tom či onom. Psaní písní je pro mě mnohem víc. Je to moje základní potřeba, stejně tak jako dýchání, a já vlastně ani nemůžu fungovat jako lidská bytost,aniž bych vyjádřila své pocity jinak než právě prostřednictvím psaní,“ uvádí ke vzniku alba Janina Jade.

„Nikdy jsem se nepokoušela znít jako kdokoli jiný a upřímně ani nemůžu. Jediné, co můžu udělat, je být tím, kým ve skutečnosti jsem, a to jak ve svém životě, tak i hudbě a textech. Jediná kapela, která mě ale ovlivnila a je se mnou prakticky celý život, jsou The Rolling Stones, zejména jejich 70. léta. V tom tedy jistá inspirace může být. Heart Of Rock Nʼ Roll je nahráno bez zbytečných studiových efektů, aby zachytilo skutečnou podstatu mého hlasu, hry na kytaru, mé vize, mé srdce i duši, aniž bych přitom dělala nějaké kompromisy. Taková jsem prostě já a tyto písně vás přímo zvou do mé mysli a mého života,“ doplňuje Janina.

Janina Jade studovala na hudebním institutu v Londýně a za ta léta vystoupila na koncertech s mnoha různými skupinami, včetně vystoupení před 20 000 lidmi na dánském festivalu Roskilde. Mezi její hlavní hudební vlivy patří The Rolling Stones (zejména éra 70. let), raní Guns Nʼ Roses a vše od Marianne Faithfull po Motörhead. Hudba a zpěv Janiny Jade jsou opravdu jedinečné, její texty jsou vždy autobiografické, často temné, ale vždy upřímné, silné a skutečné.

Související odkazy:
www.facebook.com/janinajadeofficial
www.open.spotify.com/artist/0irtxmOaGXmAmtxkOBssm7
www.stores.merchprint.se/produkter/janina-jade


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 378

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *