RockShock

Internetový rockový magazin

Seven – Pyromanství si zkrátka neodpustíme

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Českobudějovická skupina SEVEN právě dokončuje ve studiu NuArt pod dohledem zkušeného zvukového mistra Jaroslava Brouzdy své další řadové album. Požádali jsme proto bubeníka kapely DAVIDA VRBU, aby nám o novém počinu něco málo prozradil.

Kdy jste se rozhodli, že natočíte novou desku? Doba je nejistá, minulá sezona byla zkrácená, určitě jste odehráli méně koncertů než v té předešlé. Mám to chápat tak, že jste proto měli do nové desky o mnoho větší chuť?
Asi se úplně nedá říct, že jsme si řekli: „Tak – a teď začneme dělat novou desku“. Přijde mi, že to vzešlo tak samo, přirozeně ze situace. Díky tomu, že koncertů bylo samozřejmě podstatně méně, jsme se právě rozhodli věnovat co nejvíce energie a času tvorbě nového materiálu a myslím si, že i za kluky můžu říct, že se to vyplatilo.

Jak dlouho jste na desce pracovali, než nastoupili do studia?
Když vznikla kostra prvního songu, bylo to něco myslím přes dva roky, možná dva a půl roku, než jsme navštívili NuArt studio v Českých Budějovicích.

Kdo je autorem hudby a textů? Nebo jednotlivé skladby vznikají spontánně a každou chvíli někoho něco napadne?
Většinou to probíhalo tak, že Honza přinesl nápad, kterej se postupem času vyvíjel s ostatníma na zkouškách, a každý do toho přidal kus sebe, svoje vlastní srdce a pocity. Pak to teprve v řádu například několika týdnů nebo měsíců dostalo ten náš ‘Seven ksicht‘ a vznikla, podle nás, ta pravá chemie, energie a radost, kterou přesně naše věci potřebujou. Texty píše sám Kombi a mohu prozradit, že to člověka kolikrát pohltí a dokáže dovést k zamyšlení.

Můžeš nám prozradit, jak se nová deska bude jmenovat?
Můžu jen říct, že oproti předešlým deskám půjde o velmi netradiční, zato velice výstižný název. Zkrátka tak, jak to my cítíme.

Kolik na desce bude skladeb?
Prozatím víme, že deska má obsahovat více jak deset skladeb.

Prozradíš nám, jestli na desce spolupracovali nějací hosté? Na předchozí desce Mury vám pomáhal nazpívat vokály třeba Honza Toužimský.
Možné spolupráce jsou prozatím v jednání, ale jelikož u nahrávání Kombiho zpěvu bude i nyní přítomen Honza Toužimský, tak se třeba zase něco povede.

Kdy počítáte, že se nová deska dostane do oběhu?
To záleží na tom, co nám tenhle rok přinese. Každopádně by to mělo být nejpozději na podzim.

Bude před uvedením desky na trh zveřejněn nějaký klip k pilotní skladbě, a pokud ano, můžeš nám krátce o tom něco prozradit?
Klipů chystáme více, zatím přemýšlíme určitě o třech, možná o čtyřech klipech. Hlavní klip by měl vzniknout ve spolupráci s firmou Pyroefekty.cz, takže jak je asi o nás známo, my si to pyromanství zkrátka neodpustíme, a to ani v klipu.

Plánuje kapela Seven případně nějaký streamový koncert, pokud pandemie neopadne?
Prozatím nic takového neplánujeme, snažíme se na sto procent věnovat po všech stránkách desce do doby, než se dostane k posluchačům.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí a mnoho koncertů (samozřejmě po opadnutí pandemie).
Děkujeme, Pavle. Fanouškům bychom chtěli vzkázat a popřát, aby se měli rádi, byli hlavně zdraví a neztráceli víru v rock and roll! Děkujeme Pavlu Novákovi z magazínu RockShock a vám všem skvělým fans za neustálou podporu v těchto těžkých časech a také bychom chtěli poděkovat našim partnerům, bez kterých by to nešlo. Až bude možné koncertování, máte se určitě od nás na co těšit!

www.facebook.com/sevenczech
www.sevencz.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1398

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *