RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí hardrockeři Fiction Syxx avizují vydání připravovaného alba novým singlem

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar

Americká progresivní hardrocková kapela FICTION SYXX vydala nový singl a videoklip k písni Whispers In The Dark. Skladba pochází z připravovaného nového alba Ghost Of My Fathers Past, které vyjde ještě v letošním roce prostřednictvím Melodic Rock Records.

Whispers In The Dark je o tenké hranici mezi tímto světem a duchovní oblastí. Připravované album Ghost Of My Fathers Past navazuje na jejich dvě velice dobře hodnocené předchozí nahrávky Tall Dark Secrets z roku 2017 a The Alternate Me vydané v roce 2019.

Fiction Syxx mísí progresivní hard rock s nuancemi melodického rocku. První nahrávka tohoto projektu představila způsob, jak spojit umění talentovaných hudebníků s dokonalým zvukem, kterým by se odlišovali od ostatních kapel. Jádro kapely zůstalo takřka neměnné, jen Larry Hart (King Kobra, Montrose) nahradil původního baskytaristu Tonyho Franklina. V aktuální sestavě vytvořili skladby plné silných příběhů, melodií, harmonií i občasného shreddingu.

Aktuální sestava:
Mark Allen Lanoue – zpěv a kytara (Biloxi, Persian Risk, Message)
JK Northrup – kytara, doprovodný zpěv a produkce (XYZ, King Kobra)
Rory Faciane – bicí (Biloxi, Fall From Eden)
Larry Hart – baskytara (King Kobra, Montrose)
Eric Ragno – klávesy (The Babys, Joe Lynn Turner)

Každá z nahrávek prezentuje určitou vášeň pro psaní hudebně složitějších písní s dokonalou produkcí a patřičnou chytlavostí, která klade důraz na maximální spokojenost fanoušků. Fiction Syxx je původně vlastně takovým hudebním dítětem skladatele, zpěváka a kytaristy Marka Allena Lanouea. Přestože se většina nápadů zrodila v jeho hlavě, už od první napsané skladby Welcome To My Nightmare (2016) je začal dále rozvíjet se svým hudebním bratrem JK Northrupem, který tomu dává přesně to potřebné, aby byly skladby úžasné a dokonalé.

Související odkazy:
www.fictionsyxxrocks.com
www.facebook.com/fictionsyxxrocks

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 352

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *