RockShock

Internetový rockový magazin

Psychedelická kapela Madhouse Express láká na audiovizuální show z rondokubistického divadla

Text: Zuzana Kantorová
Foto: Nicol Soukupová

Pražská kapela MADHOUSE EXPRESS plánuje ve spolupráci s uměleckou skupinou Weird Visuals zprostředkovat nevšední audiovizuální zážitek formou live streamu. Kapela tak chce po vydání debutového alba Surreal Meadow alespoň částečně potěšit své příznivce během několikaměsíčního koncertního půstu. Koncert se bude vysílat online v neděli 28. 2. ve 20.00 hod. z divadla Venuše ve Švehlovce.

Madhouse Express, nadějná formace české alternativní scény, vydala na podzim roku 2020 své první dlouhohrající album s názvem Surreal Meadow. Deska zaznamenala úspěch mezi recenzenty (musicserver.cz, kidsandheroes.com, magazín Full Moon) i fanoušky. Kapela však zatím kvůli pandemii neměla možnost prezentovat ji živě, to má v plánu částečně vynahradit online koncertem.

Účinkující i pořadatelé slibují neobyčejný virtuální zážitek. Spojení psychedelického rocku a osobitého projevu kapely doplní projekce liquid-light show: speciální technika světelného umění. Tu má na starost umělecká skupina Weird Visuals, která při tvorbě efektů brala v potaz náladu i každý tón jednotlivých písní. Naváže tak na spolupráci na vizuálu debutového alba.

Atmosféru koncertu navíc podtrhne i neobyčejné prostředí. Odehraje se totiž přímo v divadle Venuše ve Švehlovce. To nabízí sál ve stylu art-deco s prvky rondokubismu. Pořadatelé tak chtějí fanouškům stylově zprostředkovat alespoň částečné spojení s kulturou.

Zpestření si pro své příznivce kapela připravila ještě před samotnou událostí. Zájemci o ni totiž mohli na Facebooku hlasovat o výběru setlistu pro nedělní večer. Měli tak možnost vybrat 8 písní z repertoáru kapely. Právě tento výběr Madhouse Express zahrají 28. 2. od osmi hodin večer.

Diváci a příznivci Venuše mají možnost podpořit kulturní program formou dobrovolného vstupného v síti GoOut.net.

Odkaz na událost – www.facebook.com/events/1092699211196245
Album Surreal Meadow (vizualizace Weird Visuals) – www.youtube.com
Live session – www.youtube.com
Music video – www.youtube.com

Související odkazy:
Facebook kapely – www.facebook.com/madhouseexpress
Bandcamp – www.madhouseexpress.bandcamp.com
Instagram – www.instagram.com/madhouseexpress/?hl=cs
Facebook Weird Visuals – www.facebook.com/weirdvisuals
Web divadla – www.venuse-ve-svehlovce.cz
Link na podporu kulturního programu – www.goout.net

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 333

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *