RockShock

Internetový rockový magazin

Britští Feral Ghost představili nový videoklip Say It Not Too Late

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar

Britská rocková skupina FERAL GHOST vydala hudební video ke svému zcela novému výbušnému singlu Say It Not Too Late. Videoklip je zároveň druhou ukázkou z připravovaného nového alba Speed Of Life, které vyjde v březnu tohoto roku. Samotný singl je možné zakoupit zde: www.orcd.co/feralghost

Tato povznášející a energií nabitá skladba je jakousi alternativně melodickou rockovou fúzí s elektrizujícími aranžmá a nakažlivými kytarovými riffy. Emocemi zalitý vokál zdobí i jiskřivá instrumentální stránka. Jejím autorem je zpěvák Danny Warwick a o produkci se postarala samotná kapela.

Podle slov skupiny dokáže skladba zaujmout posluchače hned od první noty i od prvního slova. Samotný text je natolik silný, že všechny okamžitě vtáhne do děje. V propojení se strhující muzikou velmi talentované skupiny ukazuje nový singl směr, kterým se budou Feral Ghost v nadcházejícím období ubírat a který by je měl posunout opět dále na jejich hudební cestě.

Aktuální sestava:
Daniel Warwick – zpěv, kytara
Chloe Hunter – zpěv, perkuse
Andy Watt – kytara
Lisanne Otten – klávesy
Marino Donati – baskytara
Paul Castleman – bicí

Kapelník Danny Warwick položil základní kameny Feral Ghost v roce 2012 a jen dva roky nato vydali úspěšné debutové album A Gathering Storm. Recenzenty a rádiovými stanicemi byla nahrávka označována jako muzika stvořená pro stadionovou prezentaci. Společností Indie Music Digest byla deska nominována na ‘Album roku‘ se slovy, že s kapelou je třeba počítat nejen ve Velké Británii, ale i mimo ni. Melodie a sound snesou srovnání s takovými klasickými skupinami, jako jsou Fleetwood Mac, The Eagles nebo Pink Floyd, nebo indie/pop-rockovými Coldplay a Snow Patrol. Přesto zní hudba Feral Ghost velmi osobitě.

V dalších letech přišly singly This Is Life a Could This Be Love, které se dostaly na třetí a sedmou příčku oficiálního evropského nezávislého hudebního žebříčku a podobně uspěly i v USA. Tento úspěch Feral Ghost upevnili i řadou koncertů po celé Velké Británii včetně festivalů a velkých hudebních sálů. Výsledkem je, že skupina získala řadu nových věrných fanoušků a potvrdila tak, že jejich kombinace svižných rockových skladeb i pomalejších záležitostí je pro ně to pravé.

Ke konci roku 2018 se kapela vrátila do studia, aby nahrála nové album. Nepředvídatelné okolnosti kolem pandemie koronaviru v roce 2020 ale nakonec zapříčinily, že se samotné vydání poněkud pozdrželo. Teď už jsou ale Feral Ghost zpět v plné síle, a tak mohou ohlásit, že nová deska Speed Of Light vyjde v březnu tohoto roku.

Související odkazy:
www.feralghost.com
www.facebook.com/FeralGhostOfficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 386

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *