RockShock

Internetový rockový magazin

The Desperate Mind koronavir nezlomil. Stihli vydat desku, křest i nový klip

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Pro brněnskou punkrockovou čtveřici THE DESPERADE MIND nebyl loňský rok, ostatně tak jako pro většinu muzikantů, vůbec jednoduchý. Jenže ani ‘slavný‘ koronavirus nezabránil tomu, aby kapela nemohla splnit to, co již dříve slibovala svým fanouškům, byť v poněkud posunutých termínech.

Na konci února vydali druhé studiové album All Walls Will Fall, ale na jeho dlouho plánovaný křest museli z dobře známých důvodů čekat až do září. Ten se ale dle slov kapely na parketu letního kina Špilberk náramně povedl, a to i s pozvanými hosty v podobě spřízněných kapel Bombs From Heaven a SkAunk.

Už v prosinci 2018 vypustili k nové desce první ochutnávku v podobě videoklipu The Great Delusion. Kompletní nahrávku pak v den vydání streamovali na svém YouTube profilu a v mezidobí mezi vydáním alba a křtem pak desku ještě připomněli lyric videem k titulní skladbě All Walls Will Fall. Ani po zářijovém křtu si ale s koronavirovou depkou nesedli na prdel a připravili pro své fanoušky další šťavnatý kousek k poslechu i pokoukání. Na konci prosince totiž vypustili do světa další videoklip, tentokrát k songu Sky Is Burning.

The Desperate Mind vznikli v roce 2012 a v aktuální sestavě – Martin Polák (zpěv, kytara), Vašek Janeček (bicí, vokály), David Havelka (baskytara, vokály) a Filip Buršík (hl. kytara, vokály) –, která se podílela i na aktuálním albu All Walls Will Fall, hrají tři roky. Hrají vlastní tvorbu s anglickými texty, do jisté míry ovlivněnou takovými kapelami jako Anti-Flag, Strike Anywhere nebo My Chemical Romance.

Svůj punk rock amerického střihu už stihli představit na mnoha koncertech i festivalech a zaznamenat i na několika nahrávkách. Na kontě mají 2 EP – Symptoms Of The Ignition (2014) a False Flag (2017), 2 řadová alba – Amassed Sickness (2015) a aktuální počin All Walls Will Fall. A ani teď, v období zdánlivého klidu, nesedí kapela doma se založenýma rukama. Momentálně tráví čas ve zkušebně, kde pracuje na nových nápadech.

Ochutnávka aktuální tvorby:
All Walls Will Fall (lyric video) – www.youtube.com
The Great Delusion (videoklip) – www.youtube.com
All Walls Will Fall (album) – www.youtube.com

Související odkazy:
www.facebook.com/TheDesperateMind
www.instagram.com/thedesperatemind
www.thedesperatemind.com
www.youtube.com/channel/UCRwqkCpVDJXHuJUAKFeqjkw

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 986

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *