RockShock

Internetový rockový magazin

Letos na svět přijde třetí deska Between The Planets

Text: Obscure Promotion

Pražský instrumentální projekt v minulosti už koketoval i s hostujícími zpěváky, své příznivce však může ubezpečit, že i třetí album, pojmenované Parallel World, se ponese převážně na instrumentálních vlnách. Hudebně a zvukově však od předchozího alba došlo ke značnému posunu.

BETWEEN THE PLANETS už dříve našli svůj rukopis osobitě spojující ambient, elektronické podklady, art rock a djentem ovlivněný metalový groove, ale co se týče struktury a práce se zvukem, v době Vánoc uveřejněného singlu Time Dilation je na první poslech zřejmý posun.

Skladba je i přes zvukově bohaté rozvrstvení a masivní zvuk kompaktní a průběžně graduje i co se týče aranžmá, pečlivý mix Martina Spacoshe pak dovoluje slyšet i nejjemnější detaily. A o mastering se navíc postaral Jacob Hansen (Katatonia, Evergrey, Amaranthe, Vola, Aborted ad.). Na Parallel World se bude nacházet osm skladeb a vydání (digital, CD, MC) je naplánováno na jaro roku 2021.

Between The Planets se z původně sólo projektu kytaristy, skladatele, zvukového inženýra a producenta Martina Spacoshe (Elbe, Martians ad.) dostali i na koncertní pódia a už od roku 2012 patří mezi domácí jistoty, které se po druhém albu Of Inner Sight (2017) podívaly i na festival Brutal Assault a v červnu 2018 předskočily švédským Meshuggah na jejich pražském koncertu.

Kontakty a odkazy:
www.facebook.com/BetweenThePlanets
www.betweentheplanets.bandcamp.com
betweentheplanets@gmail.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 267

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *