RockShock

Internetový rockový magazin

Chilští Demoniac představili své druhé album So It Goes

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Chilská thrashmetalová horda DEMONIAC měla po limitovaných vydáních (kazeta a CD) v říjnu, respektive listopadu loňského roku představit v prosinci oficiálně a mezinárodně vydané druhé, dlouho očekávané řadové album So It Goes. Vydání u Edge Circle Productions se ale maličko pozdrželo a fanoušci se dočkali nového alba až 29. ledna. Kromě CD vyšla nahrávka i digitálně a na 12ʺ LP, a navíc ji mohou fanoušci kompletně streamovat na serveru Friedhof-Magazine.com.

Demoniac vznikli v roce 2011, aby vrátili do svého rodného města Limache pořádně agresivní muziku. Původní sestava mladíků Javier Ortiz (zpěv, kytara), Rodrigo Poblete (bicí), Nicolas Young (sólová kytara) a Vicente Pereira (baskytara) představila svůj ‘fast and furious‘ thrash metal už v roce 2012 na debutovém EP Judgement Of Death. Po odchodu Nicolase Younga hrála skupina jen ve třech a začala skládat mnohem temnější a rychlejší muziku, kterou v roce 2014 představila na demo kazetě The Unacceptable Truth, jež vyšla pod značkou Descarga Metálica a získala u undergroundových fans velice slušnou odezvu.

Ke kapele se na krátkou dobu připojil sólový kytarista Luciano Leiton, ale kvůli zdravotním problémům zde nemohl setrvat déle, a tak jej na konci roku nahradil navrátivší se Nicolas Young. Ten se okamžitě zapojil do tvůrčího procesu, který znamenal přípravu prvního oficiálního alba, jež vyšlo v roce 2017 pod názvem Intemperance u Witches Brew. Díky tomuto počinu získala kapela další skvělá hodnocení, a mohla tak sdílet pódium s takovými kapelami, jako jsou například legendární Violator. V následujícím roce vyšla deska i digitálně a na kazetě u nového vydavatelství Dissonant Death Records.

V polovině roku 2019 začali Demoniac připravovat materiál pro druhé album So It Goes. Skupina se snažila posunout své hudební možnosti samozřejmě dál, a ačkoliv jsou zde zachována tradiční thrashová klišé, nové postupy jsou svým rozsahem až ďábelsky odvážné. Skladby jsou opět mnohem tvrdší než dřív, na čemž má nemalý podíl i charismatický projev frontmana Javiera Ortize a skvělý mastering Claudia Salinase (Maestro3 Studio).

Seznam skladeb So It Goes:
1. RSV – Fool Coincidence – Testigo
2. The Trap
3. Extraviado
4. Equilibrio Fatal
5. So It Goes

Související odkazy:
www.demoniac.bandcamp.com
www.edgedcircleproductions.com
www.facebook.com/edgedcircleproductions

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 241

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *