RockShock

Internetový rockový magazin

Coldun se vydávají na cestu mezi životem a smrtí

Text: METALMESSAGE / Jiří Olszar

26. prosince vydala německá metalová skupina COLDUN nový videoklip spolu s doprovodným textem k písni The Forest And The Soul. Jedná se zároveň o ochutnávku nového alba Grand Sun Ritual, které vychází 15. ledna 2021.

Frontman Coldun k písní říká: „Jedná se o transcendentální cestu v přechodu mezi životem a smrtí, která je protkána symbolikou lesa jako místa spojení se stvořením. Píseň popisuje krásný pocit z procházení tímto přechodem – jako let skrz dokonalý les.“

Skupinu založil v roce 2006 zpěvák Coldun původně jako sólový projekt, ale postupem let se projekt přetransformoval do podoby regulérní kapely. Tu dnes tvoří špičkoví hudebníci a dlouholetí Coldunovi spoluhráči (zejména ze skupiny Andras), kteří za posledních 20 let získali zkušenosti díky působení v mnoha dalších projektech a kapelách.

Aktuální sestava:
Coldun – zpěv, baskytara, Hammond, syntezátory
ZK – kytara
MR – kytara
NC – bicí

Nyní hudebníci šplhají na další logický stupínek své kariéry, kterým bude nové, třetí album s inspirujícím názvem Grand Sun Ritual. O jeho mix a mastering se vynikajícím způsobem postaral Greg Chandler (Esoteric) v birminghamském Priory Recording Studiu.

Atmosférický progresivní metal oduševnělých špičkových muzikantů z Krušných hor (Chemnitz) je opět naprosto úžasně povznesen výjimečným a přímo mistrovským hlasem, za kterým stojí zcela nezaměnitelný frontman Coldun.

Seznam skladeb Grand Sun Ritual:
01. Grand Sun Ritual
02. The Forest And The Soul
03. Down Below
04. Salvation Day
05. Stories Untold
06. Hail Out To Thebes
07. I Dreamed That Dream

Tvůrci nového počinu milují doom a post-metal a na Grand Sun Ritual jsou tyto vlivy jasně slyšet. Coldun zde úžasně plynulým způsobem spojují atmosférické a bohaté ambientní zvuky s divokými rock/metalovými riffy a pulzujícími bicími, lahodně vytříbenou klasickou vůní kytar 70. let a nádechem hammondek.

Součástí skladeb jsou i velice tvrdé, až post-blackové momenty, které i díky vytříbenému zvuku posunují nahrávku moderním směrem. Tematicky se album opírá o aktuální otázky lidstva, především o smyslu života a smrti. Coldunovy texty nutí posluchače přemýšlet a snaží se je přesvědčit, že smrtí zdaleka nic nekončí.

Související odkazy:
www.coldun.de
www.facebook.com/coldunmusic
www.coldun.bandcamp.com
www.youtube.com/channel/UCsbAjjtZcObG0fTYPtsbVnw


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 274

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *