RockShock

Internetový rockový magazin

Procházka karanténou je nová aktivita šumperského Domu kultury

Text: DK Šumperk
Foto: archiv DK Šumperk

Dům kultury Šumperk rozjíždí svou kulturní činnost na sociálních sítích. Samozřejmostí je pravidelné sdílení přímých přenosů zajímavých koncertů nebo divadelních představení na Facebooku. Jeho vlastní aktivitou je pak nový pořad odstartovaný v sobotu 28. března v Galerii Jiřího Jílka. Talkshow Procházka karanténou s je krátkým, živě vysílaným rozhovorem dramaturga Ondřeje Procházky s pozvaným hostem.

Hostem prvního vysílaného rozhovoru v Galerii Jiřího Jílka byl farář Českobratrské evangelické církve v Šumperku Jakub Pavlús. Večer se nesl v duchu společné myšlenky, že kulturní i duchovní svatostánky každého z nás v tuto chvíli zejí prázdnotou. Následoval rozhovor s hercem, moderátorem a tanečníkem Hannym Firlou, který se svým týmem pořádá Šumperský Majáles.

V současnosti není možné, aby přijížděli hosté přespolní. V Šumperku máme však naštěstí bohatý fond zajímavých a talentovaných lidí, ze kterého chceme čerpat. V našem online vysílání se chceme v tuto chvíli soustředit na mladší lidi, kteří mají co říci, mají zajímavé názory či zkušenosti a zároveň nespadají do rizikové skupiny obyvatel,” uvedl Ondřej Procházka.

O plánovaném živém přenosu Dům kultury informuje prostřednictvím internetu a sociálních sítí několik dnů předem. Samotné vysílání běží zatím na Facebooku. Není však do budoucna vyloučeno sledování přenosu i na některém z jiných portálů.

Výhoda živých přenosů na sociálních sítích je také ta, že diváci mohou v komentářích pokládat hostovi otázky. V průběhu večera mám u sebe mobilní telefon, na kterém nové dotazy vidím a následně je přetlumočím. Divák tak může večer do jisté míry spoluutvářet,” doplnil.

V příštím vysílání se kamera přesune do velkého sálu. Hostem bude Šumperku dobře známý barman Hege, který mimo jiné seznámí diváky s nově chystaným gastro projektem. Do budoucna se rozhovoru zúčastní Jakub Gloza (šéf spolku Jokes & Games) nebo třeba kuchař a bonviván Oliver Pape.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *