RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air 2020 ve znamení mayského kalendáře

Text: Eva Houšková
Foto: Mirek Valenta

Ačkoliv situace ve světě není zatím moc příznivá, pořadatelé největšího německého festivalu WACKEN OPEN AIR – a my s nimi – se stále nevzdávají naděje, že se letošní 31. ročník nakonec přece jen uskuteční.

Aby té smůly nebylo málo, už letos v únoru musela být kvůli silnému vichru zrušena další pravidelná akce, festival Wacken Winter Nights, který se měl konat v termínu 11.–16. 2. 2020. Ten byl přesunut na příští rok, tedy na únor 2021, vstupenky zůstávají v platnosti. Nedávno pořadatelé zveřejnili prohlášení, ve kterém sdělují, že přípravy na letošní ročník W:O:A zatím probíhají obvyklým způsobem a podle plánu, a vyslovili solidaritu a vděk všem, kdo se v této době podílejí na řešení krize s koronavirem. Termín konání letošního ročníku W:O:A, klasicky vyprodaného už několik dní po skončení toho loňského, je jako vždy první srpnový víkend, 31. 7.–1. 8. 2020. Do té doby bude třeba už všechno v pořádku. Dojde-li k nějakým zásadním změnám, budeme vás informovat.

Wacken Open Air 2020 je tematicky věnován Mezoamerice, což je území mezi jižní hranicí mayského osídlení až po severní hranice říše Aztéků, a jeho fascinujícím zmizelým vyspělým civilizacím. Festival se tak přizpůsobuje jednomu z mayských kalendářních systémů zvanému haab neboli občanský kalendář. Jeho 365 dní v roce je rozděleno na z 19 měsíců, z nichž 18 mělo po 20 dnech a ten poslední čítal jen 5 dní. Ten byl údajně dobou, kdy se otevírají brány do temných světů. Wackenský kalendář W: O: Haabʼ začal už 5. srpna 2019 se zahájením prodeje vstupenek. Doufejme tedy, že šamanská magie zafunguje, letní akce zůstanou řádění koronaviru ušetřeny, a budeme si tak konečně moct užít jedinečné okamžiky a kapely, které festival nabízí. A není jich zrovna málo, ostatně jako vždy. Ze zatím potvrzených jich pár vybíráme:

AMON AMARTH, ANNIHILATOR, AS I LAY DYING, AT THE GATES, AVANTASIA, BEAST IN BLACK, BUTCHER BABIES, DEATH ANGEL, DEVIN TOWNSEND, DIRKSCHNEIDER, DROPKICK MURPHYS, EVERGREY, FIELDS OF THE NEPHILIM, FREEDOM CALL, GRAVE DIGGER, HATE, HYPOCRISY, IN EXTREMO, INFECTED RAIN, JUDAS PRIEST, KADAVAR, KISSINʼ DYNAMITE, L.A. GUNS, LACUNA COIL, LOUDNESS, LUCIFER, MARDUK, MERCYFUL FATE, MISTER MISERY, NERVOSA, NEW MODEL ARMY, ONSLAUGHT, ORDEN OGAN, OVERKILL, PESTILENCE, ROTTING CHRIST, SALTATIO MORTIS, SICK OF IT ALL, SLIPKONT, SODOM, STRATOVARIUS, SUICIDAL ANGELS, TARJA, THERAPY?, TURILLI / LIONE RHAPSODY, U.D.O., VENOM, VISIONS OF ATLANTIS, WEDNESDAY 13, WHILE SHE SLEEPS, WOLVES IN THE THRONE ROOM a další.
Více informací najdete na: www.wacken.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *