RockShock

Internetový rockový magazin

Na Ostravu se snese pohroma v podobě Agent Orange

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv Sodom

Ostravu letos čekají ‘pěkné’ věci. Zatímco ve vzduchu visí virová epidemie, festival Ostrava v plamenech navíc zasáhne smrtící ‘Agent Orange’. Zasvěcení vědí, ti ostatní jen tuší. Ano, legendární thrashmetalová úderka SODOM, která bude jedním z headlinerů letošního ročníku, přiveze pod vysoké pece do industriálního areálu Dolních Vítkovic své kultovní album Agent Orange, které oslavilo v loňském roce 30 let od svého vydání.

Agent Orange Show připomene nejen samotnou nahrávku, která patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co ve světě thrash metalu v 80. letech vyšlo, ale i polovinu sestavy, která se na albu podílela. Chybět tak nebude jeden ze zakladatelů, zpěvák a baskytarista Tom Angelripper, a kytarový navrátilec Frank Blackfire (ex-Kreator). K nim se připojí i druhý kytarista Yorck Segatz a před nedávnem představený nový bubeník Toni Merkel, mj. Frankův kolega z jeho sólového projektu. Samozřejmě stopáž o něco málo přesahující 37 minut by asi festivalové fanoušky sotva uspokojila, takže lze očekávat, že Agent Orange Show bude obsahovat i další šťavnaté fláky z bohaté diskografie kapely.

Jejich industrial/gotičtí krajané CREMATORY, kteří budou další hvězdou Ostravy v plamenech, se před pár dny pochlubili zbrusu novým albem Unbroken. Už nedávno zveřejněné video ukázky naznačily, že se příznivci téhle kapely budou mít nač těšit. A samotné vydání to jen potvrdilo. Nové výborné muziky je tam opravdu požehnaně (14 skladeb s celkovou stopáží lehce převyšující hodinu). Pořádnou porci metalcoru a groove metalu a novou desku navrch přiveze u nás velice populární irská formace DEAD LABEL v ‘pozadí’ s úžasnou bubenicí Claire Percival. Na nové desce skupina usilovně maká a připravena by už měla být na letní festivaly.

Další kapelou ze sousedního Německa budou populární glam/heavymetalisti KISSINʼ DYNAMITE. Poslední album Ecstasy vyšlo před dvěma lety, a protože vydávají nahrávky s dvouletou pravidelností, možná nějakou novinkou překvapí i letos. Loňský rock’n’rollový video singl Cadillac Maniac něco naznačil, tak se nechme překvapit. Téměř 30 let je na světě dá se říci legendární gothicrockové seskupení XIII. STOLETÍ, které nebude rovněž v letošní soupisce chybět. Navíc přijedou s loňskou novinkou Frankenstein. Ani slovenská symphonicmetalová kapela SYMFOBIA neseděla loni se založenýma rukama a přesně před rokem vypustila do světa svůj druhý povedený opus The Smog Of Tomorrow.

Přestože se pořadatelé festivalu snaží příliš neopakovat, co se kapel týče, jsou zde zástupci tuzemské scény, které si fanoušci určitě rádi připomenou. FORREST JUMP se na festivalu představí už potřetí a představí se zde rozhodně zaslouženě, protože v Ostravě vždy sklidili skvělé ohlasy. Tak jako jiní, ani tahle sympatická parta nezůstává pozadu s novým materiálem. Na sklonku loňského roku představila hned dvě nové skladby – Pohled jedné míle a Slovo jako zbraň. Podruhé, tentokrát ale v rámci Ostravy v plamenech, se pod ‘Bolt Tower’ představí metal/rock’n’rollovová kapela WITCH HAMMER z Jablunkova. Ta se momentálně prezentuje především vydáváním singlů. Ten poslední z letošního roku nese název Prasohlav.

Progresivně alternativní metal budou servírovat italští EGOSYSTEMA. Jedná se o poměrně agilní formaci, která si během 7 let existence už stačila na konto připsat tři řadová alba. To poslední vydali loni v listopadu pod názvem Distance a před pár dny jej připomněli lyrics/live videem ke skladbě O.C.D. Mix hard rocku a alternativního metalu pak naservírují IZNUTRI (ИЗНУТРИ) z ruského města Uchta. Pro tuzemské posluchače možná poměrně neznámé jméno, přestože je kapela na světě už více jak deset let. Momentálně válcují pódia jen v tříčlenné sestavě, ale i tak má jejich muzika pořádný, skoro až groovemetalový náboj.

1. 7. 2020 – Ostrava, Dolní oblast Vítkovice

Další info a předprodej vstupenek najdete zde:
www.ostravavplamenech.cz
www.ticketportal.cz/event/OSTRAVA_V_PLAMENECH-138222
www.facebook.com/ostravavplamenech
www.facebook.com/events/1072638813127076


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 101

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *