RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air 2017 hlásí další kapely. Připotácejí se i zombies?

Text: Eva Houšková
Foto: Jiří Rogl

Pořadatelé 28. ročníku kultovního festivalu Wacken Open Air (3.–5. 8. 2017) nezahálejí a průběžně oznamují další kapely pro příští léto. K již dříve potvrzeným, mezi nimiž nechybějí AMON AMARTH, AVANTASIA, KREATOR, APOCALYPTICA, CANDLEMASS, SONATA ARCTICA, POWERWOLF, RAGE, SOILWORK, MAYHEM, EMPEROR, GRAND MAGUS, HEAVEN SHALL BURN, LACUNA COIL, NAPALM DEATH nebo PARADISE LOST, už přibyla pěkná řádka dalších zvučných jmen. Zahrát si na šlesvicko-holštýnských pastvinách je prestižní záležitostí, a tak se příští rok můžeme těšit i na takové kapely a interprety, jako jsou například ANNIHILATOR, BEYOND THE BLACK, BRITISH LION Stevea Harrise, BRUJERIA, MAX & IGOR CAVALEROVI, CLAWFINGER, DOG EAT DOG, EUROPE, GRAVE DIGGER, KADAVAR, KISSINʼ DYNAMITE, MARYLIN MANSON, MORBID ANGEL, NILE, POSSESSED, PRIMAL FEAR, PRONG, SALTATIO MORTIS, SANCTUARY, SERENITY, SKULL FIST,SOILWORK, TANKARD, TRIVIUM, UGLY KID JOE, ULI JON ROTH, WARRANT a mnoho dalších.

Do mírumilovného Wackenu se také chystá vtrhnout armáda zombies! Ale nemusíte se bát, za prvé zombies k metalu tak nějak patří a navíc se tady jedná o projekt ‘Festivalzombie’, který vymyslel a představil německý zpěvák Fritjof ‘Friedhof’ Heyn, který je od loňského roku členem wackenského logistického týmu. Půjde o zombie film, do jehož přípravy se zapojí i samotní fanoušci, ať už jako herci, scenáristé, designéři apod. Vítán je jakýkoli nápad, jakákoli rekvizita. Odměnou jim má být jméno v titulcích filmu, který bude po natočení promítán v rámci festivalu. Pokud jste kreativní a myslíte si, že máte co nabídnout, a ovládáte němčinu či angličtinu, pak své případné nabídky a nápady adresujte na e-mail festivalzombie@wacken.com – potřebují tam prý i vaše mozky!

Další novinky jsou taktéž veskrze příjemné. V příštím roce bude možné přicestovat do Wackenu už od pondělí 31. 7., a to bez nutnosti platit zvláštní poplatek. Tím chtějí pořadatelé dosáhnout plynulejšího proudění fans do areálu a eliminovat zácpy při příjezdu v den zahájení festivalu. Oproti minulým letům bude navíc použití sprch a splachovacích toalet v campech S1–S6 zdarma. Tak neváhejte, poslední třídenní vstupenky v ceně 221 eur ještě seženete na
www.metaltix.com/wacken-tickets. Další informace najdete zde: www.wacken.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 82

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *