RockShock

Internetový rockový magazin

Rocker Olda Říha oslaví v Šumperku šedesát let na scéně

Text: Michaela Horáková

Kytarista, zpěvák a skladatel Oldřich Říha se rozhodl oslavit se svými příznivci na koncertech své letošní půlkulatiny a neuvěřitelných 60 let působení na hudební scéně. Se svou Nostalgia Tour se legendární KATAPULT objeví v šumperském Domě kultury v pátek 10. listopadu.

Svoji hudební dráhu odstartoval v roce 1963, kdy postupně působil ve skupinách Meteor, Shadows, Memphis, Flemings, Black Stars, Mahagon, Lylis, Sinners a Cathedral. V roce 1975 se vrátil do skupiny Mahagon, kde hrál se svým dlouholetým kamarádem Jiřím ‘Dědkem‘ Šindelářem a následně se přejmenovala na nám dobře známý Katapult.

Skupina patří mezi nejúspěšnější soubory československé hudební scény, dvakrát zvítězila v posluchačské anketě Zlatý slavík. Za dobu svého působení prodala více než jeden milionu nosičů a na svém kontě má i koncerty s rockovými velikány Deep Purple, Slade a Status Quo.

Z původní zakládající sestavy nakonec zubem času zůstal Říha sám. Nyní do Šumperka kapela zavítá v nové sestavě, Oldu doprovází dva bouráci – bubeník Vašek Zima a baskytarista Karel ʻBigman Kódlʻ Dvořák. Společně nahráli i stávající album, které je zároveň předzvěstí nové etapy této legendární skupiny.

Energií našlápnutý koncert Katapultu se uskuteční v pátek 10. listopadu od 19.00 hodin v šumperském Domě kultury. Vstupné je v předprodeji 500 Kč, v den akce podraží o devadesát korun. Více informací získáte na www.dksumperk.cz a www.smsticket.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1078

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *