RockShock

Internetový rockový magazin

Brutal/death metal od Sanatorium v únoru poprvé na vinylu

Text: Herdron

Ač slovenští SANATORIUM vydali poslední studiovku už v roce 2004, jejich jméno a logo na brutal/deathmetalové scéně po celém světě nevybledlo. Věrní fanoušci nezapomínají. Především v letech 1999–2009 byli Sanatorium extrémně aktivní. V podstatě si zahráli všude po Evropě plus na turné po Rusku. Těch evropských turné bylo mnoho, třeba s Lividity, Centinex, delší s Disgorge, Internal Suffering, Soils Of Fate nebo Abysmal Torment. Od roku 2011 Sanatorium výrazně ubrali nohu z plynu a vystačili si s pár koncerty ročně i kvůli tomu, že frontman Martin ‘Belo‘ Belobrad se přestěhoval do hlavního města Spojených arabských emirátů.

V roce 2019 jsme si připomněli výročí 20 let od vydání prvního alba Sanatorium Arrival Of The Forgotten Ones, které vyústilo v CD reedici této nahrávky (s restaurovaným frontem, novým bookletem, upraveným zvukem) a koncertní návrat Sanatorium. Ke vzpomínané CD reedici konkrétně došlo 20. února 2019 v 86. čísle Pařátu zde a byla doplněna o dva demosnímky Subculture (1995) a Autumn Shadows (1996).

Vylisován byl náklad 3,5 tisíc kusů CD a mimo CZ/SK bylo rozesláno sběratelům snad do všech koutů světa; proto dnes zbývá skladem v Pařátshopu zde už jen pár desítek kopií. Tím pádem nastane ideální čas oslavit 25 let Arrival Of The Forgotten Ones poslechem z vinylu. Stane se tak v únoru příštího roku pod značkou Pařát Productions a prostor na LP dostane ‘pouze‘ 10 skladeb z původního CD.

Další informace ohledně LP, ale i všeho dalšího, co se ohledně Sanatorium příští rok chystá, budou zveřejňovány průběžně. Do té doby třeba navštivte Pařátshop zde, kam byly v uplynulých dnech přidány desítky nových titulů za nejlepší ceny.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 967

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *