RockShock

Internetový rockový magazin

Kouzelné country Vánoce s Nadějí z kamionu

Text: Jiří Olszar

Nezisková organizace Naděje z kamionu, z. s., už poměrně dlouho organizuje různé charitativní hudební akce, které nejsou žánrově zaměřeny jen jedním hudebním směrem. Na koncertech či festivalech bylo možné slyšet například metal, rock, ale i country. A právě milovníci posledně jmenovaného stylu by si měli přijít na své 16. 12. 2023, kdy se v Hostinci U Škaldů ve Vrchovinách u Nového Města nad Metují uskuteční akce Kouzelné country Vánoce pro děti i dospělé.

Jak už ze samotného názvu vyplývá, akce bude určena doslova pro celé rodiny. Třeba samotný úvod bude patřit těm nejmenším návštěvníkům, kteří se mohou od 14.00 hod. těšit na vystoupení cirkusových umělců Comedy Beat. I další program bude patřit především dětem. Od 16.00 hod. se zde představí kouzelník a bavič Mr. Carlo, jinak také specialista na pořady pro děti. Dětské odpoledne bude za dobrovolné vstupné.

Kdo ovšem vydrží i na hudební program, může si za lidových 200 Kč dopřát pořádnou porci country muziky v podání čtyř pozvaných hudebních hostů. Hned v úvodu (od 18.30 hod.) se představí legendární kapela GROŠÁCI, která se pohybuje na scéně již více než 40 let. Zkušení muzikanti se věnují moderní country, kterou vkusně míchají s prvky southern rocku. Typicky americkou country muziku pak od 20.00 hod. naservírují rovněž zkušení hudebníci JOHNNY CASH REVIVAL. Ti připomenou nesmrtelné hity jednoho z nejslavnějších představitelů country Johnnyho Cashe. Před pár dny jsme si připomněli smutné desetileté výročí, kdy se vydal do muzikantského nebe.

Nejzkušenější partou celého večera pak bude skupina HANA LOUNOVÁ & PONY EXPRESS. Ta právě loni oslavila neskutečných 50 let existence, takže je zřejmé, že právě tohle uskupení bude patřit k ozdobám vánočního večírku ve Vrchovinách. Svůj koncert odstartují ve 21.30 hod. Kouzelné country Vánoce pro děti i dospělé pak od 23.00 hod. uzavře skupina COUNTRYMENI, která sice vznikla teprve v roce 2016, ale díky zkušenostem s předchozím hraním zde o kvalitní muzikantství rovněž nebude nouze. Milovníci country tak dostanou pěknou předvánoční nadílku.

Jak je všeobecně známo, Naděje z kamionu, z. s., díky svým akcím pomáhá především nemocným a různě tělesně či mentálně postiženým dětem. A protože se jedná o neziskovou organizaci, prakticky veškeré vybrané finance věnuje právě vybraným dětem, které to nemají v životě vůbec jednoduché. Tentokrát to bude ovšem trochu jinak. Je potřeba se maličko finančně připravit i na další aktivity organizace, takže veškeré vybrané peníze půjdou právě na její konto. Pokud byste tedy rádi chtěli podpořit někoho, kdo to s pomocí druhým opravdu myslí vážně, rozhodně byste neměli na akci chybět.

FB událost – www.facebook.com/events/1508230933037754

Související odkazy:
www.nadejezkamionu.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu
www.facebook.com/groups/146106009083988


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1084

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *