RockShock

Internetový rockový magazin

Na festivalu MikuLOVE zazní naživo písně Psích vojáků v podání Agon Orchestra s původním zpěvem Filipa Topola

Text: Arts Marketing

20. + 3. ročník festivalu MikuLOVE, který proběhne 25. a 26. srpna v areálu letního kina v Mikulově, uvede jako jedno ze svých hlavních lákadel unikátní koncert připomínající deset let od smrti Filipa Topola, zpěváka, pianisty, skladatele, textaře a frontmana Psích vojáků. Právě známé písně této legendární kapely zazní na festivalu MikuLOVE naživo v podání osmnáctičlenného hudebního souboru AGON ORCHESTRA s původním zpěvem Filipa Topola. Projekt, který bude uveden v České republice na festivalu pouze na MikuLOVE, navazuje na dvacet dva let staré společné album a koncertní křest v pražském Divadle Archa.

Na festivalu MikuLOVE, který navazuje dramaturgií a podtitulem ‘Festival nepopulární hudby‘ na dvacetiletou tradici přehlídky Eurotrialog pořádaný hudebníkem, promotérem, fotografem a dobrou duší alternativní hudby Romkem Hanzlíkem, zahrají dále DUNAJ, NAČEVA a ZDIVOČELÍ KONĚ, KITTCHEN, GARAGE & TONY DUCHÁČEK, TY SYČÁCI, V.T. MARVIN, BOLEHLAV, RÁNY TĚLA, TARA FUKI, LADĚ, PROUZA, TORNÁDO LUE, EMOZPĚV, RAJTARAJ, SPROSTÁ A UBOHÁ, VNITROBLOK, NĚCO NĚCO, HMLISTO, PLUM DUMPLINGS, NEDĚLNÍ LIDÉ, EVOLET, SONGS FROM UTOPIA, islandští GRÓA a mnoho dalších. Nebude také chybět bohatý doprovodný program. A pozor! Do 31. května seženou zájemci v síti GoOut vstupenky za zvýhodněnou cenu.

„V létě 2001 jsme na popud ředitele pražského Divadla Archa Ondřeje Hraba realizovali nahrávku Agon Orchestra s Filipem Topolem. Šéf Agon Orchestra Petr Kofroň si z diskografie Psích vojáků vybral deset písní, které zaranžoval pro osmnáctičlenný orchestr. Filip byl trochu rytmicky nejistý, neměl totiž oporu ve svém klavíru, tak jsme natočili nejdřív celý orchestr a jeho sólový zpěv pak s pomocí playbacku. Celé album jsme pak pokřtili na koncertě v Divadle Archa,” líčí vznik projektu Ivan Bierhanzl z Agon Orchestra. A pokračuje: „Letos si připomínáme deset let ode dne, kdy nás Filip opustil. V Arše se našly původní ProTools soubory, kde je Filipův hlas zachován ve zvláštních stopách. Nikdo už ale nemá staré ProTools a soubory se nedaří načíst ze starých vypálených CD. Nicméně zvukovému kouzelníku Ondřeji Ježkovi se podařilo Filipův hlas zrekonstruovat, takže Filip s námi bude zpívat ze zvukového sampleru s doprovodem orchestru, přesně tak, jak to bylo v roce 2001,” vysvětluje Bierhanzl letošní živou podobu.

Dějištěm festivalu se již potřetí stane nově zrekonstruovaný amfiteátr letního kina v Mikulově, přilehlý park a další místa v tomto historickém jihomoravském městě. Návštěvníkům bude k dispozici stanové městečko a veškerý festivalový servis včetně bohatého občerstvení. Areál amfiteátru je bezbariérový.

O dramaturgii festivalu MikuLOVE se stará dlouholetý přítel a kolega Romka Hanzlíka z kapel FPB a Už jsme doma Miroslav Wanek. Pořadatelství převzali po domluvě s Romkovou životní partnerkou Ladou Kuruczovou jeho přátelé a kolegové Petr Pošvic a Radim Svatoň. Festival dává prostor nekomerční, nemainstreamové hudbě, umělcům ‘okrajových‘ žánrů, není pouze o zvučných jménech, ale i o mladých talentech. Ve svém názvu má zvýrazněno slovo LOVE (láska) a nejde jen o slovní hříčku – jde o symbolické vyjádření ducha celého festivalu, který je o lásce k hudbě, ale i o lásce mezi lidmi, o toleranci, hledačství, o respektu k ostatním a hlavně o fantazii bez limitů, o nekonečném objevování.

Dvoudenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut. Ceny: dvoudenní 1390 Kč do 31. května 2023, 1490 Kč do 31. července 2023, 1590 Kč do 25. srpna 2023, dvoudenní (sleva pro studenty) 1190 Kč, pátek 990 Kč, sobota 1090 Kč. Děti do 15 let věku v doprovodu rodičů zdarma. Akční vstupenky 6+1 zdarma a 10+2 zdarma na petr@livermusic.cz.

Více informací na www.miku-love.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 741

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *