RockShock

Internetový rockový magazin

Nezastavitelní rockeři Billy Talent zahrají koncem června v Amfiteátru v Lokti nad Ohří

Text: Anna Vašátková

Fanoušci rockových BILLY TALENT zažijí v červnu dvojitý nářez. Kapela míří začátkem měsíce na Rock For People a následně 20. června předvede svou show v jedinečném open air prostředí amfiteátru v Lokti nad Ohří. Jejich hity, které jsou již pevně vryty do paměti, jako jsou Red Flag, Fallen Leaves a Surrender, se tak ponesou romantickým podhradím s jedinečným výhledem na historický monument hradu. Zazní i nové pecky z loňského, v pořadí šestého řadového alba Crisis Of Faith. Akce se uskuteční v rámci Rock For People Concerts a ve spolupráci s VLNY music agency. Předprodej vstupenek odstartoval 22. března v síti GoOut a Ticketportal.

Historie Billy Talent sahá až do dob střední školy, kde se na jedné talentové soutěži potkali kluci z kapely To Each His Own – zpěvák Benjamin Kowalewicz, baskytarista Jonathan Gallant a bubeník Aaron Solowoniuk s kytaristou Ianem D’Sanem. Ten se k nim přidal a vznikla kapela Pezz. První demo vzniklo v garáži v roce 1994 a stylově se dalo přirovnat ke směsici grunge a hip-hopu.

Obrovského úspěchu dosáhla kapela už s druhým albem Billy Talent II (2006). Přes milion alb prodali v rodné Kanadě, mezinárodní prodeje přesáhly 3 miliony, čímž kapelu ověnčily multiplatinovými deskami a samozřejmě vynikajícími pozicemi v hitparádách. Po deseti letech, dvou dalších řadovkách, reedici debutového alba a best of albu Hits se kapela přihlásila o slovo roku 2016 s pátou nahrávkou Afraid Of Heights plnou energických punkrockových kousků s ostrými kytarovými riffy. Texty se často dotýkají současných problémů, Afraid Of Heights tak lze chápat jako vzkaz společnosti. Glosuje problematiku držení zbraní, tlaku společnosti na jedince, drancování přírody i volby v USA. V lednu 2022 spatřilo světlo hudebního světa šesté řadové album Crisis Of Faith, kterému předcházelo vydání několika singlů včetně End Of Me (feat. Rivers Cuomo, Weezer).

„Nikdy jsme nebyli kapela, která by chtěla neustále bezdůvodně vřískat do mikrofonu. Naše songy jsou a vždycky byly odrazem našich momentálních vášní a emocí včetně agrese,“ říká baskytarista Jonathan Gallant v rozhovoru pro časopis Headliner.

Vstupenky – www.goout.net/cs/billy-talent/szxuqkv

Související odkazy:
www.facebook.com/events/168705106051528
www.billytalent.com
www.facebook.com/billytalent
www.youtube.com/watch?v=9BXNKyoW_Ow

Rock For People Concerts:
01. 04. – CASSYETTE – Café V lese
02. 04. – RARE AMERICANS – Fuchs2
10. 04. – HOCKEY DAD – Rock Café
16. 04. – GIRLI – Bike Jesus
28. 04. – THE HARA – Café V lese (poslední vstupenky)
29. 04. – AVIANA + IN VISIONS – Rock Café
04. 05. – THROW THE FIGHT – Café V lese
06. 05. – SKILLET – Forum Karlín
09. 05. – THE BAND CAMINO – Bike Jesus
14. 05. – MÅNESKIN – O2 arena (poslední vstupenky)
18. 05. – MØL – Rock Café
26. 05. – COMPLETE – Café V lese
06. 06. – LESS THAN JAKE – Futurum Music Bar, RFP Warm-up Party
12. 06. – SUM 41 – Výstaviště Brno, oficiální Rock For People 2023 afterparty
28. 09. – GRANDSON – ROXY
04. 11. – RIKAS – Café V lese
08.–11. 06. – Rock For People 2023
SLIPKNOTMUSEMACHINE GUN KELLYTHE 1975BILLY TALENTHOLLYWOOD UNDEADINCUBUSNOTHING BUT THIEVESPALAYE ROYALEPAPA ROACHSIMPLE PLAN, X AMBASSADORS a mnoho dalších


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 651

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *