RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Lautr se smířila s peklem

Text: Lautr

Moravskoslezská hard & heavy parta LAUTR vypustila do světa nové album S peklem smířený. Přináší na něm to, na co jsou fanoušci kapely zvyklí. Chytlavé refrény, energii, texty ze života, prostě písničky, které si chcete zpívat.

Nové album kapely Lautr nese název S peklem smířený, ale blackmetalové texty s opěvováním Satana nečekejte. Pojmenování desky vzniklo kombinací názvů dvou písniček, které na něm najdete – Sám se sebou smířený / V pekle – a uvědoměním, že peklo si ze života často děláme sami, bojem sami se sebou. „Když jsi sám se sebou smířený, je všechno akorát…“ můžete slyšet hned v úvodní skladbě.

Stejně jako předchozí album Půlnoční anděl, i nová deska obsahuje jednu raritní předělávku, ke které už klip běhá na YouTube. Je jí metalová verze lidové písně Ej, padá, padá rosenka. K jejímu nahrávání si Lautr přizval legendárního muzikanta, bývalého člena kapel Blue Effect a SLS Leška Semelku. „K předělávce Rosenky jsme se dostali vlastně náhodou. Hrávali jsme ji na zvukovkách, když jsme nastavovali aparát, a nějak nám zůstala pod kůží. Všichni známe verzi ze 70. let v podání Blue Effect, takže jsme k ní přistupovali s respektem, ale naši verzi jsme chtěli udělat jinak. Prostě po našem. Díky Leškovi tam ale návaznost na Blue Effect je. I když na jejich albu Svitanie tuhle písničku zpíval Olda Veselý, na koncertech byla v podání obou,“ říká kapelník Lautru Jožo Hladký.

Nová deska kapely Lautr S peklem smířený přináší 10 písniček, které potěší fanoušky poctivého hard rocku a metalu. Většinu z nich kapela plánuje zařadit do playlistů následující koncertní a festivalové sezony.

A křest alba? Ten proběhne hodně vysoko… 1. dubna 2023 na Srazu mániček na Lysé hoře. A to není apríl!

Související odkazy:
www.lautr.cz
www.facebook.com/LAUTRband
www.instagram.com/lautr_band


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 993

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *