RockShock

Internetový rockový magazin

Co chceš od 90ʼs Kids? Post-hudba navazuje na nové album čerstvým klipem

Text: Anna Mašátová

Pražské duo POST-HUDBA vydalo v půlce února třetí dlouhohrající desku My všichni tady a teď, na které se songwriter Dominik Zezula s producentem Tomášem Havlenem věnují realitě životů dnešních třicátníků. To je slyšet i ve skladbě 90’s Kids, ke které kapela ve spolupráci s dvorním režisérem Štěpánem Svobodou vypouští nový klip.

„V tom songu je silný důraz na dynamiku, tišší sloky a velký popový refrén, plus nečekaný breakdown na konci,“ popisují oba hudebníci. „Dalo by se říct, že se tam pořád něco děje. V klipu jsme se proto snažili najít nějaký kontrapunkt. Nechtěli jsme hrát žádné role, prostě jsme jen felili s kamarádem, který nás natáčel.“

Výsledkem je sekvence záběrů, kde Havlen vede děti do školky, tráví čas se svojí ženou a trénuje na půlmaraton, zatímco Zezula venčí psa a hraje GeoGuessr ve své pracovně, která vypadá jako typický ‘90’s Kids‘ pokojíček. „Chtěli jsme složit mozaiku z dlouhých, pomalých záběrů a velkou část rozpočtu následně použít na profesionální postprodukci,“ doplňuje Štěpán Svoboda.

90’s Kids je druhým singlem z nového alba; skladba FOMO se vlastního videa dočkala už loni na podzim. Post-hudbu aktuálně čeká jarní turné, které vyvrcholí křty v pražském Fuchs2 30. března a brněnském Kabinetu múz 11. a 12. dubna.

Elektronické duo post-hudba je na pražské alternativní scéně dnes už zavedeným pojmem – po nesmělých začátcích mezi lety 2011 a 2013, kdy zpěvák a skladatel Dominik Zezula a producent Tomáš Havlen vydali první tři EP, navázala kapela po šestileté pauze deskami Není se na co těšit (2019) a Svět na konci roku nula (2021). Třetí album My všichni tady a teď vyšlo 13. února 2023 ve spolupráci s labelem Full Moon Forum, který v roce 2023 podporuje Ministerstvo kultury ČR a Bad Names.

Multilink – www.songwhip.com/posthudba/my-vsichni-tady-a-ted

Post-hudba tour:
23. 03. – Bratislava, Nová Cvernovka
25. 03. – Ústí nad Labem, Národní dům
30. 03. – Praha, Fuchs2
04. 03. – Olomouc, Kateřinská 10
05. 03. – Plzeň, Pod lampou
11. 03. – Brno, Kabinet múz
12. 03. – Brno, Kabinet múz
14. 03. – Litomyšl, Kotelna

Související odkazy:
www.facebook.com/posthudba
www.post-hudba.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 853

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *