RockShock

Internetový rockový magazin

Witch Hammer vypustili Přízrak svědomí

Text: Smile Music

Nová deska jablunkovských WITCH HAMMER vyjde na jaře u Smile Music a do tradičního metalového kování vnáší svěží vánek. Minulý měsíc album představili prvním, vpravdě úderným singlem, na nějž nyní navazují videoklipem Přízrak svědomí. A jedná se o hitovku jaksepatří.

Premiérové video Přízrak svědomí z nového alba Absolutno II: Coinspirace, k němuž byl spuštěn i předprodej, je druhým singlem Witch Hammer z nadcházejícího alba. Video vzniklo ve spolupráci s Metalshopem a natáčelo se v nádherném prostředí divadla v Českém Těšíně.

Ačkoli se píseň dotýká tématu sebeobelhávání, kvartet z našeho nejvýchodnějšího města ji označuje za skladbu mající asi největší hitové ambice. „Je vystavěna na výrazných melodických linkách a refrén leze do hlavy takzvaně na ‘první dobrou‘,“ uvádí k čerstvému singlu jednou větou vše podstatné baskytarista a textař kapely Petr Caputa.

Pokud Krypto elita ukázala tvrdší stránku kapely, kde se proplétají tuzemské kořeny (Vitacit, Titanic) s těmi zámořskými (Megadeth, Queensrÿche), vnímavý posluchač u Přízraku svědomí určitě zaregistruje, jak chytře touto skladbou Witch Hammer vyvolávají ducha a feeling 80. let, kdy se heavy muzika a rock obecně hřály na výsluní popularity. A power kvartet z Jablunkova o tom ví své.

Podobnou muziku za svých víc než 20 let na scéně má načtenou. A nové, v pořadí šesté album, které na jaře vyjde u Smile Music, všechny zkušenosti Witch Hammer zohledňuje. Ty z jejich sdílení pódií s ikonami jako Kreator, Saxon, Gamma Ray, Edguy, Rage, Primal Fear ad. nevyjímaje.

Vizuál singlu, jakožto i triček k němu, vytvořil David Havlena a jako další dílek skládačky zapadá do celkového konceptu alba. Zpracování videa měl kompletně v režii ostřílený karvinský matador Digaz.

Předprodej alba – www.sparkshop.cz

Související odkazy:
www.witchhammer.cz
www.facebook.com/Witchhammer.cz
www.instagram.com/witchhammerofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1080

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *