RockShock

Internetový rockový magazin

Splněný sen fanoušků kapely Poletíme? Na Flédě vznikne nahrávka největších hitů

Text: Martin Brzobohatý

Kapela POLETÍME? se vrací 15. a 16. února na Flédu při příležitosti nahrávání nové desky. Album s názvem Best of do gramofonu bude mapovat největší hity za patnáct let existence skupiny. Fanoušci tak dostanou ve dvou koncertních dnech jedinečnou šanci být součástí živé nahrávky.

Brněnská formace Poletíme? v čele se zpěvákem a textařem Rudolfem Brančovským hraje podle svých slov ‘original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu‘. Pyšní se širokou paletou hudebních nástrojů od banja přes saxofon až po housle.

Po patnácti letech přichází čas na best of album a fanoušci budou mít možnost být jeho součástí. Ve dvou večerech, 15. a 16. února, zazní na Flédě ty největší hity a zároveň proběhne také nahrávání alba Best of do gramofonu. V pořadí šestá nahrávka vzniká po čtyřech letech od vydání té poslední a přinese průřez hudební tvorbou kapely. Při druhém koncertu bude přítomna také Česká televize, která celý koncert zaznamená.

„Natočit s Poletíme? koncert bylo v plánu roky. Jsem rád, že k tomu dochází až teď, po patnácti letech existence. Písničky během let získaly ráznější aranžmá i tempa. Síla naší kapely jsou koncerty. Věřím, že se takto podaří zachytit atmosféru, která bývá především na Flédě výjimečná,“ uzavírá Brančovský.

Se svými spoluhráči se Rudolf Brančovský poznal v evangelickém sboru, kde v roce 2007 založili čtyřčlennou kapelu. O rok později vydali debutové album Jednoduché písničky o složitém životě (2008). Po vydání nahrávky Turbošansón (2014) se ke kapele přidali Vít Kraváček (baskytara) a Josef Zámečník (banjo). V roce 2016 odjeli společné turné s kapelou Wohnout a rok nato také s Divokým Billem. Nejnovější deska Chce to hit! vyšla v roce 2018 už v osmičlenném složení, v němž hrají dodnes.

Předprodej vstupenek na oba koncerty na Flédě je již spuštěn. K dispozici jsou vstupenky na jeden večer v ceně 399 Kč nebo na oba večery za 700 Kč. Standardní kapacita koncertu bude kvůli technické náročnosti natáčení omezená.

Video ukázky:
www.youtube.com/watch?v=BEpqvsaDDv0
www.youtube.com/watch?v=GWpl-RwmznY
www.youtube.com/watch?v=FYpUTY3SCvI
www.youtube.com/watch?v=z3cl8HvsaPM

FB události:
15. 2. 2023 – www.facebook.com/events/1303419173754473
16. 2. 2023 – www.facebook.com/events/5918151621569378

Vstupné v předprodeji:
15. 2. – 399 Kč vč. poplatků
16. 2. – 399 Kč vč. poplatků
15. + 16. 2. – 700 vč. poplatků
SMSticket – www.smsticket.cz/poletime
GoOut – www.goout.net/en/tickets/poletime/gsoq


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 798

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *