RockShock

Internetový rockový magazin

V karvinském Hard Cafe se už tento měsíc rozpoutá pravé metalové peklo

Text: Jiří Olszar

Už 20. ledna 2023 se v karvinském klubu Hard Cafe uskuteční zajímavá akce, kde si přijdu na své především příznivci extrémně tvrdého metalu. V rámci Metal Attak On Karviná se zde představí čtveřice kapel, která má hodně blízko především k death metalu.

Z Jaroměře dorazí thrash/deathoví DYSANGELIUM, kteří si během necelých 12 let připsali na konto tři výborná řadová alba. Naposledy to bylo v roce 2019 s deskou Mohamord. Loni v září kapela prošla dost zásadní personální proměnou, ale nic to nemění na faktu, že jede pořád ve zběsilém tempu dál, a dokonce začala tvořit i novou muziku, takže nejen karvinští fans se mají nač těšit. Chybět nebudou ani žánrově, a dokonce personálně propojení OKULT z Kuksu. Na kontě mají podobně jako Dysangelium tři alba, to poslední s názvem Postmortal Interrogation vydali v listopadu loňského roku a naplnili jej prvotřídní death/blackmetalovou muzikou.

K Dysangelium nemají daleko ani thrashmetaloví SCELETONS z Hradce Králové. Baskytarista Vašek Lejp byl právě členem jaroměřské úderky a v začátcích Dysangelium kapele dost vypomáhali, třeba společnými koncerty. Od svého vzniku v roce 2015 si na konto připsali jedno demo, debutovou desku Empty Souls a loni v březnu EP Pandemic Chaos. Příznivci old school thrash metalu budou jistě včas na značkách. Jediným moravským zástupcem této metalové sešlosti pak budou havířovští SOUL MASSACRE. Loni skupina řešila jednu personální změnu, kdy její řady opustil jeden ze zakladatelů, kytarista Martin Zuzčák. Vzniklou ‘díru‘ ale severomoravští deathmetalisti poměrně rychle zacelili, a tak se mohou do koncertního víru opět zapojit v pěti kusech.

Předprodej vstupenek – www.narodakjaromer.cz
FB událost – www.facebook.com/events/399897728929355

Související odkazy:
Dysangelium
www.facebook.com/Dysangeliumoriginal
www.bandzone.cz/_118618
Okult
www.facebook.com/okult.official
www.bandzone.cz/_107971
Sceletons
www.facebook.com/profile.php?id=100029157294726
www.bandzone.cz/_93325
Soul Massacre
www.facebook.com/SoulMassacre
www.soulmassacre.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 765

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *