RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál završil tour ke 30 letům bombastickým koncertem v Králíkách

25. prosince 2022, Králíky, Kulturní dům

Text: Zdenek Svoboda
Foto: Pavel Novák

Největší sokolovna v Čechách, jak se říká KD v Králíkách, byla poslední zastávkou turné skupiny Komunál ke 30. výročí její existence. Už jsem absolvoval řadu koncertů této kapely, i těch letošních výročních, takže jsem neočekával nijak výjimečné vystoupení oproti normálu. Opak byl ovšem pravdou. Bylo téměř vyprodáno, ale fronty přitom minimální, což zde nebývá při tak velké návštěvnosti běžné.

Ale pojďme k samotnému vystoupení. O začátek se postarala původní kapela KOMUNÁLNÍ ODPAD. Rekvizity i celá show byly oproti jiným vystoupením rozšířené a prostě super. Říkal jsem si, proč od toho tehdy upustili, vždyť je to fajn. Když ale nastoupil KOMUNÁL, interaktivní podkres s video efekty a dalšími vychytávkami tomu daly úplně jiný rozměr. Že bych měl nominovat  v anketě ‘Událost roku‘ právě tento koncert, by mě předtím zřejmě vůbec nenapadlo. Jenže po absolvování této show se vše změnilo. A čí to byla hlavně zásluha? Těžko říct. Frontman, kapela, organizace i fans byli prostě super. Samozřejmě, každá kapela má své fans army, rodiny apod., ale takové fanoušky, jako má Komunál, nemá asi nikdo.

Fans tedy skvělí, práce manažera a všech kolem na jedničku, výborný Chorche Allvarres na housle i představení rockové budoucnosti v podobě kapelních synů Adama Suchánka a Davida Hlaváčka, to vše fungovalo dokonale. Všichni přítomní si vyvrcholení turné maximálně užívali a nikomu se nechtělo ze sálu, stejně tak jako kapele z pódia, takže nemohlo zůstat jen u jediného přídavku. Každý si chtěl ty skvělé chvíle zkrátka prodloužit.

Rozpitvávat dopodrobna celé vystoupení určitě nemá smysl. Stačí se mrknout na fotogalerii a přiblížit si ty úžasné chvíle v Kulturním domě. Prostě, jak říkají samotní Komunálníci: „Stálo za to žít!“


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2439

2 thoughts on “Komunál završil tour ke 30 letům bombastickým koncertem v Králíkách

  1. Přeji všem krásný výročí Komunálu .
    Jen úspěchy do dalších let , krásnou hudbu a buďte zdraví.
    Rok 2023 ať je klidný a plný koncertů v Mírovém podání.
    Zdraví Vás Toni
    Super články a fotky zde máte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *