RockShock

Internetový rockový magazin

Kinder Grinder – Grindová smršť na Sedmičce

Text: Obscure Promotion

Poslední návštěvníci muzea mumií v mexickém městečku Guanajuato odešli. Místní zřízenec Juan Humberto López zamával skupince odjíždějících amerických turistů, vypnul světlo ve foyer, a tak jako každý večer se přesunul do levého křídla bez oken. Z náprsní kapsičky vytáhl drobný klíč, otevřel skleněnou vitrínu a láskyplně se usmál. Tři vysušené mumie s otevřenými ústy mu úsměv neopětovaly, ale to Juanovi nevadí. Vezme si jejich úsměv sám.

Nepravidelný grindový festival Kinder Grinder se vrací do Prahy v komornější, chcete-li intimnější verzi. Ustupme tentokrát od slova festival, bylo by to se třemi kapelami v line-upu trochu troufalé, ale zase skromnost stranou, v line-upu jsou samé pecky.

Francouzští WHORESNATION mají venku novou desku Dearth, se kterou stihli už letos projet severní Ameriku, včetně zářezu na posledním Maryland Deathfestu, a kterou představí Evropě v rámci svého prosincového headline turné. Momentálně se jedná bez nadsázky o jednu z nejživějších a nejenergičtějších kapel, kterou se starý kontinent může pochlubit.

Jihočeští GRIDE si nás jako obvykle přijedou namazat na celozrnný rohlík. V jaké sestavě? Nechme se překvapit! Pilné Jihočechy jste již v minulosti měli možnost vidět naživo jak v pěti, čtyřech, tak i ve třech, či dokonce dvou lidech a bez výjimky se pokaždé jednalo o nehorázný diktát. Hardcore a grindcore v avantgardním objetí dává kapele vlastní ksicht už dlouhá léta a věřme, že dlouhá léta stále bude.

Česko-slovenští CONTROLLED EXISTENCE budou mít tradičně krátký, zato výživný set. Kapela prošla v posledních letech několika radikálními změnami v sestavě, tou nejdůležitější byl odchod vokalistky Luby, kterou u mikrofonu vystřídal Attila (taktéž Needful Things), a kytary se nově chopil Radek, souběžně aktivní např. v Decultivate.

V rámci Kinder Grinder Volume 8 bude metronom jen stěží stíhat a my se jen bojíme, aby nebyla vážně narušena statika Petřínské věže, protože to by byl opravdu průser!

9. 12. 2022 – Praha, klub 007 Strahov
FB událost – www.facebook.com/events/411898587801544
Předprodej vstupenek – 250 Kč (neonarcis@seznam.cz)
Vstupné na místě – 290 Kč

Související odkazy:
Whoresnation
www.facebook.com/vvhoresnation
www.instagram.com/whoresnationgrindcore
www.whoresnation.bandcamp.com
www.youtube.com/watch?v=qO079zdHEVE
Gride
www.facebook.com/profile.php?id=100063645189319
www.gride.bandcamp.com
www.youtube.com/watch?v=FkPH5yEZE3c
Controlled Existence
www.facebook.com/controlledexistence
www.controlledexistence.bandcamp.com
www.youtube.com/watch?v=uPs5ulnTaVA


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 643

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *