RockShock

Internetový rockový magazin

The BladderStones lepí novým singlem svět zpátky dohromady

Text: Ricardo Delfino

Self-Adhesive Otto je prvním singlem z připravované desky Toilet Fame art-bluesového tria THE BLADDERSTONES.

„He tried to glue the world together,“ zpívá frontman a kytarista Tomáš Frolík. Zdánlivě obyčejné setkání na autobusové zastávce v sobě ukrývá potřebu naplnění prázdnoty, způsobené pandemií a izolací. Text Self-Adhesive Otto odráží bezmoc, ztrátu smyslu života, ale i přirozenou člověčí snahu lepit svět i sebe opět dohromady.

„V oblíbené hospůdce U Zdeňka se pilo a mluvilo, až s některou z těch řečí přišla i vzpomínka na jednu zapomenutou slánskou postavičku sbírající samolepky. Tak se stalo, že do mé hlavy vstoupil samolepící Ota a píseň Self-Adhesive Otto,“ říká ke vzniku písně frontman a kytarista Tomáš Frolík.

The BladderStones s vtipem a nadsázkou překračují žánrové hranice. Vytvářejí vlastní sebevědomou fúzi kytarových riffů, dynamických zvratů i inovativních zvuků. Hlavní devízou kapely je především bravurní interakce mezi hráči, improvizace, autentičnost a upřímnost textařské výpovědi.

Neortodoxní přístup k blues s ozvěnami grunge a bigbítu, nadhled i nepopiratelná hráčská vyzrálost tvoří z The BladderStones jeden z nejzajímavějších projektů na scéně strhávající publikum napříč generacemi i státy; vystupovali v Německu, Slovensku a Finsku, v příštím roce vyrážejí na turné do Turecka.

Skupinu tvoří kytarista a zpěvák Tomáš Frolík, jeden z nejtalentovanějších a nejuznávanějších kytaristů své generace (kromě jiného zakladatel skupiny Krajina Ró), baskytarista a zpěvák Jan ‘Johnny‘ Judl (Jablkoň, Už jsme doma, Sestry Steinovy aj.) a bubeník a vokalista Michael Nosek (Personal Highway, eggnoise, Jana Lota a mnoho dalších). Roku 2017 The BladderStones vydali debut Without Cover.

The BladderStones letos slaví desetiletí na scéně rozsáhlým turné. V prosinci míří do Slaného, Ostravy, Brna, Hranic a Kladna. Album Toilet Fame vyjde v dubnu 2023.

Související odkazy:
www.bladderstones.eu
www.facebook.com/thebladderstones
www.thebladderstones.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 919

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *