RockShock

Internetový rockový magazin

Jubilejní desátá deska veleúspěšných rockerů Nickelback je tu!

Text: Smile Music

Právě vydané album Get Rollin’ je prvním počinem NICKELBACK po pěti letech. Očekávaná desátá studiovka multiplatinové kapely vyšla 18. listopadu u BMG.

Je to zhruba dva týdny, co celosvětově proslulí kanadští rockeři Nickelback představili videoklip k nové písni Those Days, druhému singlu z očekávaného alba Get Rollinʼ, které si můžete poslechnout zde.

Poslech Get Rollinʼ vás provede strhující zvukovou krajinou plnou dobrodružství, nostalgie a emocionálního zkoumání, neb novinkové album je pokračováním již nesmazatelného odkazu kapely jako jedné z nejvýznamnějších rockových kapel posledních dvou desetiletí. Během nich vyprodali 12 po sobě jdoucích světových turné, nasbírali více než 10 miliard streamů, 23 singlů umístili na vrcholy hitparád a získali přes 26 ocenění, která v březnu rozšíří ještě uvedení do kanadské hudební síně slávy na předávání cen Juno.

Nickelback oznámení alba v září uvedli prvním singlem San Quentin. Ten vedle aktuálních 21 milionů streamů zaznamenal obrovský úspěch v kanadských rádiích, kde čtyři týdny po sobě obýval 1. místo, a v USA se probojoval do první devítky. Hutný singl umocněný říznými kytarami a masivním beatem byl inspirován setkáním frontmana Chada Kroegera s dozorcem z nechvalně proslulé kalifornské věznice s vysokou ostrahou a jeho téma sleduje plánování útěku.

Druhý singl Those Days, kde kapela vzpomíná na dobrodružství z mládí, je kontrastem k ostrému úvodu alba a opírá se o melodičtější stránku kapely, jak ji od Nickelback známe v hitparádových hitech Rockstar, Photograph nebo How You Remind Me.

Nejnovější singl High Time, vydaný minulý týden před vydáním alba, bere posluchače na zamlžený výlet napříč zemí a připomíná, že vždycky je někde 4:20, a spojuje charakteristický rockový zvuk kapely s country podtóny a vlivy 80. let.

Na albu se však nacházejí i melodické balady (Does Heaven Even Know Youʼre Missing? a Horizon), které jsou vyváženy údernými rockovými peckami (vedle prvního singlu např. Vegas Bomb a Skinny Little Missy).

Autorem jedenácti skladeb je celá kapela, na produkci se podíleli Chad Kroeger, Chris Baseford a Ryan Peake.

Desátá studiovka Nickelback je už nyní k dispozici prostřednictvím digitálních platforem a ke koupi na CD ve verzích Get Rollinʼ a Get Rollinʼ (Deluxe), která obsahuje čtyři bonusové skladby – akustické verze písní High Time, Just One More, Does Heaven Even Know Youʼre Missing? a Horizon. Standardní i deluxe verze alba vyjdou v roce 2023 také na vinylu. Předobjednejte zde.

Get Rollinʼ – seznam skladeb:
1. San Quentin
2. Skinny Little Missy
3. Those Days
4. High Time
5. Vegas Bomb
6. Tidal Wave
7. Does Heaven Even Know You’re Missing?
8. Steel Still Rusts
9. Horizon
10. Standing In The Dark
11. Just One More
12. High Time (acoustic) *
13. Does Heaven Even Know You’re Missing? (acoustic) *
14. Just One More (acoustic) *
15. Horizon (acoustic) *
* deluxe verze

Světové turné 2023 odstartuje začátkem léta v Severní Americe, následovat budou koncerty ve Velké Británii, EU a dalších zemích.

Související odkazy:
www.nickelback.com
www.instagram.com/nickelback
www.facebook.com/Nickelback
www.youtube.com/channel/UCz8FPpkJMwayyReSDLTX8IQ
www.tiktok.com/@nickelback


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 853

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *