RockShock

Internetový rockový magazin

Zpěvák Marcell vydává debutové album Hovory domů

Text: BrainZone Promotion

Talentovaný zpěvák, hudební skladatel a producent MARCELL vydává dlouho očekávanou debutovou desku s názvem Hovory domů. Album se připravovalo dva roky a natáčelo se v Praze, Berlíně a Londýně. Posluchači na něm najdou patnáct skladeb, včetně hitů jako Tvůj svět, Jablko/Skořice nebo Nevím ve spolupráci s Benem Cristovaem.

„Název Hovory domů souvisí s tím, že jsem čtyři roky žil mezi Londýnem a Prahou. S rodinou, kamarády a mou manželkou jsem byl v kontaktu velmi často přes telefon. V rámci vztahů to bylo složité období a vzhledem k tomu, že deska reflektuje právě tuto dobu, odráží se to i v textech spousty písní,“ prozradil Marcell.

Vydání nového alba doprovází i originální promo. Na billboardech a plakátech po Praze se objevilo telefonní číslo, na které mohli fanoušci zdarma zavolat a v premiéře si poslechnout ukázky z nové desky. Telefonní linka s číslem 800 111 003 je stále aktivní. Billboardy i plakáty doplňuje fotografie ikonické anglické telefonní budky, která se objevila i ve videoklipu Jablko/ Skořice a je na coveru alba.

Hlavní část nahrávacího procesu se uskutečnila v legendárním Snap Studiu v Londýně, kde letos nahrávala i světoznámá kapela The Rolling Stones. Zajímavostí také je, že klavírní křídlo, které zní v písních Sliby, Hledáme doma a Zářící místo, původně patřilo Eltonu Johnovi.

S Marcellem přijeli do Londýna nahrávat muzikanti, kteří ho doma doprovázejí na koncertech. Jsou to Matyáš Vorda hrající na bicí a Ondřej ‘Fiedlerski‘ Fiedler na elektrickou kytaru a baskytaru. Ten je také hlavním producentem desky a k natáčení dodává: „Většinu textů i hudby jsem napsal s Marcellem, nechal jsem tam kus sebe, ale když děláte s jedním z nejlepších kámošů a v podstatě vás nic netlačí, tak to jde samo.“

K sestavě Marcell, Fiedlerski, Vorda se během srpnového nahrávání desky v Anglii připojili muzikanti David Žbirka a Patrick James Fitzroy. Ti na album přispěli nahráním nástrojů jako kytary, baskytary a klávesy a pomohli s hudebním aranžmá u řady písní. David a Patrick se jako producenti podíleli třeba na posledním albu Mekyho Žbirky Posledné veci.

Dalšími hosty na Marcellově nové desce jsou, kromě již zmiňovaného Bena Cristovaa v songu Nevím, Paulie Garand v Hledáme doma a Mirai Navrátil v závěrečné skladbě Doktor/Muzikant.

,,Je to autentický záznam z mé rozlučky se svobodou. Inspirací Miraiovi, který píseň spontánně vytvořil při východu slunce uprostřed vinic jižní Moravy, bylo moje, přiznám se, do současnosti stále ještě trochu trvající dilema, zda se mám věnovat doktorské, nebo muzikantské profesi. A tak na nahrávce můžete slyšet Miraiův zpěv, ale také hlas Fiedlerského, který jen tak jinde neuslyšíte, mých nejbližších kamarádů, bráchů a velice výrazný hlas mého táty veterináře,“ vzpomíná Marcell.

Hovory domů k poslechu zde – www.bit.ly/3Aojfvm

Související odkazy:
www.instagram.com/marcell_music
www.facebook.com/musicmarcell
www.marcell-music.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 709

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *