RockShock

Internetový rockový magazin

Legendární metalová kapela Pantera se vydává opět na pódia a Praha u toho nebude chybět!

Text: Echopromotion

PANTERA je považována za jednu z největších metalových kapel všech dob. Nekompromisní kvarteto zpěváka Philipa Anselma, kytaristy Dimebaga Darrella (Darrell Lance Abbott), jeho bratra, bubeníka Vinnieho Paula (Vincent Paul Abbott) a baskytaristy Rexe Browna dosáhlo v 90. letech minulého století obrovského celosvětového úspěchu díky několika zlatým a platinovým albům, vyprodaným turné, divokým živým vystoupením a čtyřem nominacím na Grammy. Jejich mistrovská metalová díla jsou dodnes základními kameny heavy music, včetně alb Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power a Far Beyond Driven, které se umístilo na prvním místě Billboardu. Texaská čtveřice nadále inspiruje spousty kolegů hudebníků a zároveň si získává miliony šíleně oddaných fanoušků po celém světě.

Pantera z texaského Arlingtonu je jedna ze stěžejních skupin extrémní formy metalu, tzv. groove metalu, který je pomalejší kombinací thrash metalu a klasického metalu. Je zároveň i jedna z nejúspěšnějších a nejvlivnějších – učili se od ní Sepultura, KoЯn i Slipknot. Celosvětově Pantera prodala přes dvacet milionů nosičů a byla čtyřikrát nominována na cenu Grammy.

Skupina vznikla v roce 1981 a po změně zpěváka v roce 1986 a albu Power Metal získala pozornost veřejnosti. Devadesátá léta přinesla tři úspěšná alba s výrazným hlasem Phila Anselma a brutálním energickým metalem (Cowboys From Hell – 1990, Vulgar Display Of Power – 1992 a Far Beyond Driven – 1994), dynamické koncerty, následně Anselmovu drogovou závislost a nekonečné spory v kapele. Skupina v roce 2003 přerušuje činnost a po smrti bratrů Abbottových, zakládajících členů skupiny, dnes z původní sestavy zůstává jen zpěvák Anselmo a basový kytarista Rex Brown.

V červenci 2022 bylo oznámeno, že se Brown a Anselmo spojí za podpory kytaristy Zakka Wyldea (Ozzy Osbourne) a bubeníka Charlieho Benanteho (Anthrax) na turné v roce 2023, prvním turné Pantery po 22 letech.

12. 6. 2023 – Praha, O2 arena

Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 25. 11. 2022, 10.00 hod.

Související odkazy:
www.pantera.com
www.facebook.com/Pantera
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1543

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *