RockShock

Internetový rockový magazin

Jay Delver pokřtí nové album na festivalu Groove Brno

Text: Ricardo Delfino

Novinkou Money Will Burn vysílá skupina JAY DELVER stejnojmennou fiktivní postavu na misi k záchraně světa. Jay v textech bojuje s neduhy moderní civilizace, jako je například sociální izolace či negativní dopady moderních technologií na společnost. Příběhová linie navazuje na předchozí koncepční desku.

„Na prvním albu Lonely Online Dragons trpěla naše hlavní postava stejnojmenným syndromem, lucidním kómatem v online prostředí. Teď po probuzení zjišťuje, že choroba postihla celé lidstvo a projevuje se všemi aktuálními problémy kosmopolitní společnosti. Od závislosti na moderních technologiích přes materiální dekadenci až po ignorování ekologické situace a s ní spojených katastrof. Jay přináší lék, je to hrdina, kterého jsme ani nevěděli, že potřebujeme,“ říká autor textů a hudby Jakub Urbánek.

Spolu se zpěvákem, klávesistou a saxofonistou Urbánkem tvoří novou sestavu brněnské kapely baskytarista Vít Kraváček, bubeník Matej Štefík, kytarista Vašek Martínek a klávesista Pavel Vaněk. Nahrávka vznikla ještě v předchozím složení s kytaristou Danielem Vejmělkou a baskytaristou Markem Šatarou. Money Will Burn vzniklo v pražském Golden HIVE Studiu. Mixu a masteringu skladeb se chopil producent desky Amák Golden.

„Od aranží s odérem sedmdesátých let s rockovými kytarami, funky rytmy a soulovým prožitkem jsme na chvíli poodstoupili a na Money Will Burn jsme sáhli po modernějších aranžích plných synťákových ploch a osmdesátkové nostalgie,“ popisuje vývoj v aranžích Urbánek.

Křest proběhne 30. listopadu v rámci závěru 15. ročníku festivalu Groove Brno v Metro Music Baru.

FB událost – www.facebook.com/events/1291233048288662

Předprodej – www.goout.net/cs/listky/jay-delver/depo

Multilink alba – www.musicraft.ffm.to/money-will-burn


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 694

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *