RockShock

Internetový rockový magazin

Alter Bridge, Halestorm a Mammoth WVH rozbouří už tuto sobotu O2 universum

Text: Viktor Loukota

Inu, tak jak se sluší a patří k oslavám ke konci roku, zavítají v sobotu 12. 11. 2022 do ČR v rámci svého evropského turné k novinkovému albu Pawns & Kings do pražského O2 universum i američtí ALTER BRIDGE, aby pod svými křídly přinesli své spřízněné duše HALESTORM a novou krev MAMMOTH WVH. Všechna tři seskupení mají na sebe silné vazby z minulosti, a nejedná se tedy ani omylem o náhodný výběr.

Partu okolo frontmana a kytaristy Wolfganga Van Halena, syna pana Edwarda Van Halena z legendárních Van Halen, není třeba nijak podrobně představovat. Minulý rok vyšlo jejich eponymní album, které Wolfgang nahrál jakožto multiinstrumentalista v podstatě celé sám, a za pomoci multifunkčního producenta Michaela Basketta (Alter Bridge, Chevelle, Ratt, Slash & The Conspirators, Falling In Reverse, Sevendust, Trivium) všechno společně poskládali jako kousky mozaiky do sebe, aby vše skvěle zapadalo. WVH se mj. také podílel na sólových albech Cauterize (2015) a Dust (2016) kytaristy Marka Tremontiho (Alter Bridge), na které nahrál baskytarové party a půjčil si navíc i jeho bubeníka do své nově vzniklé formace.

Svět je malý a v této branži obzvlášť, protože Halestorm stejně jako ostatní dvě seskupení prorazili taktéž až v novém miléniu. Ačkoliv jejich kořeny sahají do r. 1997, kdy si sourozenci Lzzy Hale (zpěv, kytara) a Arejay Hale (bicí) v pensylvánské garáži lámali zuby o panty na coververzích svých idolů, kýžený zlom však nastal až s výborným debutem v r. 2009. Letošní páté album Back From The Dead nenechává nikoho chladným, ba naopak dokáže pořádně oživit a pěkně rozpumpovat krev.

To samé se dá říci i o headlinerech Alter Bridge, kteří svého času na Floridě postavili v r. 2004 z trosek populárních Creed nový most přátelství. U zrodu stáli kytarista Mark Tremonti, baskytarista Brian Marshall a bubeník Scott Phillips, a jakožto symbol nového začátku k sobě přizvali zpěváka a kytaristu Mylese Kennedyho z relativně neznámých The Mayfield Four. Posledně jmenovaný nyní také souběžně působí ve službách kytaristy Slashe z Guns Nʼ Roses. Poučení z předchozích chyb přineslo své ovoce a Alter Bridge se neustále vyvíjejí a rostou.

Naposledy do ČR zavítali v r. 2017 k albu The Last Hero a to už je nějaký ten pátek. Bez známek únavy a bez jakéhokoliv opotřebení si mezi sólovými projekty jednotlivých členů vždy najdou chvilku pro sebe, aby se kolektivně posunuli zase o metu dál. Říjnová novinka Pawns & Kings není výjimkou a dokazuje jasně daný směr k budoucím aktivitám. Koncerty pořádané na podporu nejnovějšího počinu buďtež právoplatným důkazem vytrvalosti s důrazem na dynamiku a detail. Takže bez obav. V tomto případě je určitě na co se těšit.

Související odkazy:
www.o2universum.cz/events/alter-bridge-2
www.livenation.com
www.alterbridge.com
www.halestormrocks.com
www.mammothwvh.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 789

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *