RockShock

Internetový rockový magazin

Jana ‘Uriel‘ Kratochvílová pokřtí ve Futuru nové album. Zpěvačka na novince přenáší svoji hudbu do čtvrté dimenze

Text: Joe’s Garage Live

Jedna z největších hvězd českého rockového zpěvu JANA ‘URIEL‘ KRATOCHVÍLOVÁ přichází s novým albem, které je jejím společným dílem s Jiřím ‘Georgem‘ Hrubešem, zpěvaččiným dlouholetým uměleckým i životním partnerem. Novinka natočená se skupinou ILLUMINATI.CA ponese název Alpha Codes a protagonisté ji pokřtí během koncertu 30. listopadu v pražském klubu Futurum – což je v souvislosti s futuristickou povahou tvorby těchto umělců vysloveně symbolické. Vstupenky jsou k zakoupení v prodejní síti GoOut.

„Hudba, kterou přinášíme na tomto podzimním albu, obsahuje ve své harmonické manifestaci kódy nových vibračních informací. Na albu jsou zahrnuty nové tónové a vokální impulzy pro dramaticky, extaticky působící energetické zvýšení, čímž se stimuluje transformace a zaměření do vyšších dimenzionálních stupňů,“ říká Jana ‘Uriel‘ Kratochvílová. A spolutvůrce hudebního konceptu Aplha Codes Jiří ‘George‘ Hrubeš dodává: „Jak asi mnozí víme, nacházíme se sice dosud na Zemi ve sféře 3D, ovšem planeta se už posunuje evolučně do vyšší dimenze, do 4D. A samozřejmě vše živé, co se nachází na planetě, je už tímto energetickým zdvihem ovlivňováno. Nové album Alpha Codes svým hudebně lyrickým obsahem a zaměřením tomuto planetárnímu zdvihu napomáhá.“

Kratochvílová s Hrubešem svoji novou hudbu považují za revoluční. Alpha Codes je podle jejich mínění hudbou nové dimenze existence: „A to právě tím, že přináší světu kolem plnou a štědrou náruč zvýšených energii ve formě nových tvůrčích idejí a nových transformačních hudebních zakódování. Celkovým výsledkem je doslova hudební revoluce, plně v souladu s probíhající planetární evolucí.“

Jana Kratochvílová je jedna z nejuznávanějších a také nejexcentričtějších českých zpěvaček. Její záběr sahá od popových hitů přes reggae, nejrůznější odnože tvrdé rockové hudby až po experimentální styly. Součástí jejích koncertů je také pozoruhodná vizuální show. Ve svých začátcích zpívala pop i jazz rock, roku 1980 vydala svoje jediné československé profilové album. V raných 80. letech pak působila s průkopnickou reggae kapelou Heval. Pro svoji uměleckou nesmiřitelnost a výstřední zjev a způsob vystupování jí totalitní prostředí komunistického Československa házelo klacky pod nohy natolik, že v roce 1984 emigrovala do Anglie. Následoval ji i její umělecký a životní partner Jiří Hrubeš, jeden z nejproslulejších českých bubeníků (Pražský výběr, Žlutý pes, Horký dech Jany Koubkové).

Ve Velké Británii vystřídala Jana Kratochvílová řadu pseudonymů, obrátila se k nezávislému hudebnímu vyjádření a zajímala se také o rozmanité filozofické směry a náboženství. Od roku 2007 se její kapela jmenuje Illuminati.ca a sama zpěvačka užívá přídomku ‘Uriel‘. V posledním dvacetiletí se stále častěji objevuje na českých klubových i festivalových pódiích a její vystoupení vždy budí velký zájem posluchačů. I po bezmála půlstoletí na hudební scéně totiž dokáže Jana ‘Uriel‘ Kratochvílová překvapit, zaskočit, leckoho i šokovat.

Související odkazy:
www.illuminatica.wixsite.com/illuminatica
www.facebook.com/urielfanclub
www.twitter.com/IlluminaticaWeb


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 700

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *