RockShock

Internetový rockový magazin

Protheus pokračuje v úspěšném tažení napříč celou republikou

27. října 2022, Brno, Semilasso

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 27. 10. jsem si jel zafotit do mého oblíbeného Semilassa. Je to moderní kulturák a mně se tam dobře fotí, protože tam je všude dostatek místa. Velké pódium, balkon po celém obvodu, a hlavně je tam vždy perfektní osvětlení. Ale co je též důležité, všechny koncerty PROTHEA a jeho kapely jsou perfektně nasvětlené, protože strejdovi Protheovi se podařilo poskládat tým ze samých profesionálů, kteří to dělají s láskou a baví je to. Nutno podotknout, že všechny koncerty Závislosti tour jsou narvané k prasknutí, a některé dokonce vyprodané, a tak není divu, že i v brněnském Semilassu bylo plno. Po celou dobu trvání koncertu panovala v kulturáku perfektní atmosféra, fanoušci byli nadšení a často se zapojovali do dění. O setlistu jsme se již zmiňovali v minulé reportáži – www.irockshock.net/?p=42370.

A nyní krátce o kapele a realizačním týmu, které jsou složené ze samých profesionálů:
Frontmanen, zpěvákem, textařem, hudebním skladatelem a hlavním manažerem je Jan ‘Protheus‘ Macků, kterého všichni znáte jako zpěváka a textaře Dymytry; příležitostně u některých songů hraje i na kytaru a klávesové nástroje. Dále složil texty pro spoustu známých kapel, namátkou Loco Loco, Komunál, Trautenberk, Arakain a další. Dále hraje na bicí v kapele Majsedum, se kterou začínal svoji uměleckou kariéru.
Na baskytaru hraje Dave Csenge. Je to profesionální muzikant a majitel hudebního studia. Působí v kapelách následujících umělců, kde hraje na baskytaru a na kytaru: Ewa Farna, Daniel Landa (tour Daniel Landa 50), Marek Ztracený, Olga Lounová, David Deyl, Eddie Stoilow, Daniel Hůlka, Noid, Embassy, AcoustiCz – Andrea Jiskrová.

Na kytaru hraje Filip Litera, kterého všichni fanoušci znají jako baskytaristu skupiny Komunál.
Na druhou kytaru hraje Miloš Knopp, který působí v kapelách Petra Koláře a Olgy Lounové. V minulosti působil též v kapele Aleše Brichty a Merlinu Dana Horyny.
Na bicí hraje Domino Reissaus, který též působí v kapele Petra Koláře. V minulosti bubnoval např. v kapele Loco Loco.
Velmi důležitou ikonou je zvukový technik Standa ‘Benny‘ Beneš, kterého fanoušci mohou také vidět (a hlavně slyšet) jako zvukaře Komunálu.
Prodej kapelního merche zajišťují Kristýna Macků a Lenka Ševčíková.
Tour fotografem je Petr Chán.
Jako booking manažer zde působí Josef Havlíček, který spolupracuje například s kapelami Doga a De Bill Heads.
Kapela spolupracuje s Bomb Jack studiem Wendela Draisaitla, kde nahrála svoji desku Závislosti.

Po dobu celé tour jako předkapela vystupuje skupina LOCO LOCO. Není to žádná náhoda, Jan ‘Protheus‘ Macků s touto kapelou spolupracuje i autorsky. Složil pro ně skladbu Slzy a nazpíval s nimi klip Monstra. Fanoušci jsou z nich opravdu nadšení, to je vidět z fotek.

Dalšími zastávkami tour Závislosti jsou 4. 11. Hořovice a 5. 11. mekka českého bigbítu Mrákov.


DALŠÍ FOTOREPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1865

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *