RockShock

Internetový rockový magazin

Stevenʼs, vítěz Blues Aperitiv, vydávají debut Runninʼ Man; pokřtí jej na festivalu Blues Alive

Text: Ricardo Delfino

Blues, rock i funky se potkávají na debutovém albu Runninʼ Man kapely STEVENʼS. Ta svůj vstup na scénu stvrdila vítězstvím v soutěži Blues Aperitiv pořádané festivalem Blues Alive. Nyní přináší skupina nejen energickou desku, ale také videoklip.

„Když kapela vystoupila na šumperské pódium, po několika taktech bylo jasné, že tohle je opravdový objev, žádná náhoda jediné bůhvíjak dlouho ve studiu pilované písničky. V podstatě nadžánrovém projevu Stevenʼs je cítit dokonalé zvládnutí klasických hudebních postupů z blues, funky, rocku či soulu, ale také mladistvý pohled na svět a živá dvacátnická energie, prostá jakýchkoli dogmat. Kapelu vede přesvědčivý frontman Štěpán Kordík, který má bezpečnou oporu u ostatních muzikantů a v rozšířené sestavě i vokalistek. Není divu, že Stevenʼs u mezinárodní poroty Blues Aperitivu jednomyslně zabodovali. Na letošním 26. ročníku mezinárodního festivalu Blues Alive dokonce pokřtí své debutové album,“ říká o skupině hudební publicista, dramaturg Blues Alive a předseda poroty soutěže Blues Aperitiv Ondřej Bezr.

Skupinu tvoří kytarista, zpěvák a autor většiny skladeb alba Štěpán Kordík, baskytarista Honza Donda, klávesista Miki Kopecký, bubeník Honza Řehák a vokalistky Marta Nováková a Kristýna Gubišová. Kordík v bezmála polovině skladeb nahrával rovněž party pro alt a soprán saxofon.

„Text ústřední skladby Runninʼ Man je o stavu běžném z dnešního uspěchaného světa, o neustálém útěku a schovávání se před něčím. Grafička Alice Hrdličková námět zpracovala na přebalu – místo aby Runninʼ Man jel po cestě, skrývá se za zdí před světem, který na něj po cestě doléhá,“ popisuje frontman a autor Štěpán Kordík.

Na podzim minulého roku se Stevenʼs široké veřejnosti představili singlem Enough, jenž nechybí ani na albu. Se svou první dlouhohrající deskou vstupuje karlovarská kapela do druhého roku své existence. Runninʼ Man vychází prozatím digitálně, na vinylové vydání si posluchači počkají do příštího roku.

Multilink alba – www.songwhip.com/stevens2/runnin-man

Související odkazy:
www.facebook.com/stevensofficialpage
www.instagram.com/stevens_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 625

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *