RockShock

Internetový rockový magazin

Progres 2 představili nový videoklip Paní Óm

Text: Progres 2

Rockoví dinosauři PROGRES 2 zveřejnili videoklip ke skladbě Paní Óm z posledního alba Tulák po hvězdách. Přípravy, natáčení i postprodukce zabraly celého čtvrt roku, výsledek je ale důkazem, že ‘stará‘ kapela nemusí nutně znamenat zastaralý přístup k tvorbě klipů.

„I když bylo ztvárnění příběhu paní Óm náročné, nechtěli jsme jej odbýt stylem kapela ve studiu hraje a zpívá, jak to často vídáme u skladeb s historickou tematikou,“ říká režisér klipu Cyberolas.

Příběh chudého námořníka Adama Stanga a korejské císařovny je realizován kombinací 3D grafiky a živých herců. Role paní Óm se ujala japonská výtvarnice a scénografka Mraz Hayashi Yumi, roli námořníka ztvárnil Luboš Stárek. Kromě profesionálních herců se zde objevují statisté z řad rockových kapel Zylwar a Ten Sticks. Historické kostýmy byly nutnou součástí produkce. Zde je nutné zmínit práci Sylvy Zimuly Hanákové, která vytvořila skvělé materiální zázemí, a maskérku Adelu Magdalenu Cambiel, která vše na place dotvořila. Dobrý tým je základem všeho.

„Na začátku jsem se musel ponořit i do studia korejské architektury. Nechtěli jsme v klipu mít japonské pagody s tím, že Evropan to vlastně nepozná. Korejská architektura se vyznačuje odlišnou barevností, texturami, materiály,“ upřesňuje Cyberolas. Samozřejmě je výsledný vjem limitován prostředky – skutečnou Koreu v českých podmínkách nelze vytvořit. Nicméně, Jack London také neumístil příběh Adama Stanga do skutečné Koreje, ale do fantazie vězně Darella Standinga, někam na hranici bolesti a utrpení.

Nakolik se podařilo vytvořit atmosféru vzdálené Asie, můžete posoudit v samotném videu.

Související odkazy:
www.progres2.org
www.facebook.com/Progres2


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 652

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *