RockShock

Internetový rockový magazin

Snap Call slaví deset let a k výročí si nadělují první album Keep Ridinʼ

Text: Hanka Bukáčková
Foto: Jan Nožička

Turnovská rock’n’rollová kapela SNAP CALL slaví 10 let od svého založení. A to je řádný důvod k oslavě! K narozeninám si nadělila první dlouhohrající desku Keep Ridin’, která bude obsahovat 13 skladeb. Kolekce vychází 1. 10. a bude k dostání na koncertech a k objednání na webových stránkách kapely.

Formace vydala dosud několik EP a singlů, zaměřovala se na videoklipy a investovala do produkce jednotlivých skladeb a častějšího vydávání. Nyní všechnu energii a hudební píli nakumulovala do svojí první oficiální řadovky.

„Máme obrovskou radost, že pokřtíme desku. Vydali jsme toho za dobu fungování dost, ale dát vlastní tvorbu na jeden ucelený nosič je něco jako napsat knížku. Je to dílo, který má nějaký charakter a vlastně shrnuje období umělce. Konečně ji máme. A jsme zvědaví, co fanoušci i média na desku řeknou,“ říká čtveřice ve složení Iggy (zpěv), Vojtěch Kořínek (baskytara), Lukáš Václavík (kytara) a Vítek Jíra (bicí).

Nahrávka obsahuje trojici singlů (Shake Shake, HU-HA!, Rusty Veins) vydanou již před čtyřmi lety na EP Let That Roll!, které kapela nahrála ve studiu Biotech u Ecsona Waldese. Ty doplnila o tematické intro a dalších devět skladeb pořízených během let 2021–2022 ve studiu RESOUND v Liberci pod vedením Martina Havlena. Ten se postaral o produkci části věcí a zároveň stojí za většinou náběrů, mixem i masteringem.

V rámci nově natočených songů se objeví i dva bonusy: My Town, který skupina hraje již od počátku věků, a dále coververze vlastní písně She’s On Fire přejmenované na She’s On Bluegrass, kterou natočila v nové aranži s countryovým bandem Bodlák.

„Deska je velmi pestrá a nejvíc nás na tom baví, že se na ní prolíná přehlídka nejrůznějších nástrojů – a konkrétně kytar, těch se v rámci natáčení prostřídalo alespoň deset. Naše muzika stojí na kytarách, takže máme k této úchylce dost blízko,“ dodává formace.

Desku pokřtí hned dvakrát, poprvé 1. 10. na rodné hroudě v KC Střelnice Turnov. Těšit se můžete na hosty, a to zakládajícího člena Snap Call Davida Hlůže a také spřízněnou duši skupiny, baskytaristu Marka Sýkoru, ale i předskokana – již zmiňovanou kapelu BODLÁK, která si i se Snap Call později zahraje.

„Pokud vše klapne, máme pro obecenstvo připravený ještě jeden speciální dárek, na který se může těšit, ten si zatím necháme pro sebe,“ říkají muzikanti. Navíc každý, kdo přijde na koncert a zaplatí vstupné, dostane album jako dárek. Předprodej zde: www.kcturnov.cz/hudba/10-let-snap-call

O hosty nebude nouze ani na druhém křtu, který se uskuteční 2. 11. v pražském klubu Rock Café, kde Snap Call spojí síly s MARTIN JUHA TRIEM. Vstupenky jsou k zakoupení zde: www.rockcafe.cz/cs/program/snap-call-10-let

Související odkazy:
www.snapcall.cz
www.facebook.com/thesnapcall
www.youtube.com/snapcallband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 579

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *