RockShock

Internetový rockový magazin

První ročník největší brněnské klubové noci Batch startuje v pátek!

Text: Anna Mašátová

Dvě noci, třináct klubů, více než šedesát koncertů umělců z desítky zemí a jedna vstupenka. To je první ročník brněnské klubové noci Batch, který proběhne ve dnech 30. 9.–1. 10. v klubech Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet múz, Kafara, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, SONO Music Club, Stará Pekárna a Vegalité, spojených v BACH – Brněnské asociaci clubové hudby. Zahájení podzimní klubové sezony nelze oslavit lépe!

„Dávka hudby, která vás v rámci jednodenní či dvoudenní vstupenky čeká, je opravdu ohromující, stejně jako žánrový rozptyl. Doporučujeme objevovat místa, kam normálně nezavítáte. Historie brněnské klubové scény je dlouhá a rozmanitá, unikátem je společný hlas a plánování v rámci asociace BACH i naše užitečná mobilní aplikace, která vám po celý rok přináší program čtrnácti hudebních klubů,“ říká za pořadatele předseda BACH Vít Kalvoda.

Mezi headlinery akce patří argentinská rapperka CATNAPP, legenda středoevropského a východoevropského punku, polští DEZERTER, britský crust EXTINCTION OF MANKIND, polští post-rockeři TRUPA TRUPA, melancholická estonská kytarovka HOLY MOTORS, maďarští MIKLÓS LUKÁCS CIMBIOSIS TRIO či chorvatští mathrockeři FROM ANOTHER MOTHER. Ze Slovenska dorazí LONGITAL s čerstvě vydanou novinkou Dočista i mezi akustikou a elektronikou se pohybující FALLGRAPP. Představí se i to nejlepší z české alternativy – rappeři IDEA a HASAN, táborští KALLE, slezské PLANETY, písničkář JAN FIC, LAZER VIKING, BILLOW, ACID ROW a desítky dalších. Chybět nebudou ani DJʼs sety do ranních hodin.

Společně s klubovou nocí bude ve dnech 29. 9.–1. 10. v klubech Fléda a Kabinet múz probíhat už druhý ročník hudební konference ReConnect. Ta má za cíl propojit hudební manažery, booking agenty a zástupce klubové scény, ale je určena i všem hudebním profesionálům. Stěžejní část konference v pátek 30. září láká například na panel zástupců evropských klubů, kteří se podělí o své know-how, nebo třeba workshop, jak efektivně využít TikTok v hudebním projektu. Event společně pořádají Music Managers Forum, hudební kancelář SoundCzech a BACH – Brněnská asociace clubové hudby. Vstup zdarma na základě registrace.

Obě akce zahájí 29. 9. večer na Flédě koncerty slovinských jazz-popových WCKD NATION, prešovského akustického techna BDHS, stonerrockových THE ATAVISTS i energických Srbů KOIKOI. Vstup na úvodní večer je zdarma s dvoudenní vstupenkou na Batch.

BACH – Brněnská asociace clubové hudby – je jedinou tuzemskou klubovou asociací. Vznikla roku 2019, za dobu své existence byla aktivní při jednání na krajské i celostátní úrovni i přítomna vyjednávání o provozu kulturní sféry během pandemie. Zcela unikátním počinem je mobilní aplikace BACH informující o programu klubů, kterou si můžete stáhnout na www.bach.events. Aplikace vznikla s podporou Fondů EHP a Norska.

Vstupenky na Batch zakoupíte v prodejních sítích GoOut a SMSticket za 290 a 490 Kč.

Vstupenky:
www.bit.ly/Batch_smsticket
www.bit.ly/Batch_goout

Více na www.batchbrno.cz.

FB událost – www.facebook.com/events/733355974622901

Akce se koná se záštitou ministra kultury Mgr. Martina Baxy, za finančního přispění Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury České republiky, Nadace Český hudební fond a SAKO Brno a pod záštitou a za finanční podpory náměstka primátorky města Brna JUDr. Roberta Kerndla.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 694

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *