RockShock

Internetový rockový magazin

Studánecké léto – Loučení s létem

9. září 2022, Liberec, Krásná Studánka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 9. září 2022 se v Krásné Studánce konal další festival v rámci Studáneckého léta. Pořadatelé přichystali na závěr léta hvězdný line-up. Mezi vystupujícími byly kapely Wohnout, Vypsaná fiXa, RAiN a Nasekáč. Podle složení bylo víc než jasné, že se bude jednat o skvělý zážitek v té nejlepší společnosti. A u toho jsme nemohli chybět.

Jako první se fanouškům krátce před 17. hodinou představila crossover rock/metalová kapela RAIN skvělou peckou Osud. Setlist obsahoval i pecky ze zbrusu nového alba s názvem Tři papírový lodě, například Příliš mnoho všeho, Jen pár slov, Čína. Fanoušci pomalu přicházeli do areálu a zábava se rozbíhala. Opět to byl fantastický začátek Studáneckého léta.

Dalším vystupujícím byla kapela NASEKÁČ, která je tu vlastně doma. Jedná se o skvělou partičku z Liberce, která hraje vlastní tvorbu a minulý týden vydala nové album s názvem Příliv. Hodinový koncertní set obsahoval zejména pecky z nového alba, které je opět skvělé. Celé vystoupení liberecké kapely Nasekáč bylo parádní a fanoušci se skvěle bavili.

O přestávkách mezi vystoupeními jednotlivých kapel využili návštěvníci velký party stan k odpočinku a občerstvení, kterého bylo dostatek. Na výběr byly klobásky, grilovaný sýr i kýta, kterou jsme ochutnali, a byla vážně luxusní.

Krátce před 20. hodinou se zaplnil celý areál fanoušky a na pódium vtrhla pop-punková kapela VYPSANÁ FIXA, která se do toho hned od prvních tónů pořádně opřela a zásobovala fanoušky samými hity. V květnu letošního roku vydala skupina desáté řadové album Kusy radosti, ze které zahrála vedle stejnojmenné titulní skladby i Sen nebo Bagrista ze Suezu. Kluci z kapely umí fanoušky pořádně rozparádit, a nejinak tomu bylo i v Krásné Studánce. Lidi se po celou dobu skvěle bavili, atmosféra byla úžasná.

Vrcholem dnešní akce byl koncert špičkové hudební skupiny WOHNOUT, která má velmi početnou fanouškovskou základnu a byla headlinerem dnešního fesťáčku. Fanoušky ihned rozpálili peckou Umění. Ti byli od samého začátku nadšení a zpívali společně s kapelou ty největší hity. V setlistu nemohla chybět Hloupá písnička, Gastrosexuál, Depardieu, Dobrý den, pane Kohák… Večer utekl hrozně rychle, a tak už zbýval čas jen na přídavek, ve kterém za neskutečného jásotu zazněl megahit Svaz českých bohémů a Pedro se vrací. Na závěr patří poděkování pořadatelům za organizaci festivalu, o fanoušky i kapely bylo skvěle postaráno, občerstvení i nápojů byl dostatek.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2362

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *