RockShock

Internetový rockový magazin

Roger Waters zavítá příští rok v květnu do Prahy

Text: Echopromotion

ROGER WATERS z legendárních Pink Floyd se vrací do Prahy se svou rozlučkovou tour This Is Not A Drill Tour 2023. Nejznámější písně a úchvatná audiovizuální show jsou zárukou nevšedního zážitku. Českým fanouškům se představí 24. 5. 2022 v pražské O2 areně.

This Is Not A Drill je nová přelomová rock’n‘rollová vizuální podívaná v kruhovém provedení, ohromující obžaloba korporátní dystopie, ve které všichni bojujeme o přežití, výzva k akci – milovat, chránit a sdílet náš drahocenný a nejistý domov na Zemi. Show bude obsahovat dvanáct skvělých skladeb zlatého věku Pink Floyd, stejně jako několik nových písniček – slova a hudba, ten stejný autor, to samé srdce a stejná duše, ten samý člověk. Možná je to mé poslední ‚Hurá‘! Nebo ne? Moje první turné na rozloučenou! Nenechte si ho ujít. S láskou Roger.“

„Waters s široce rozpaženýma rukama prozkoumával prostor pódia a hrál do všech stran. Po návratu ke kánonu Pink Floyd se skupina vznesla k přestávce s vražednou řadovkou a rozbalila Have A Cigar, Wish You Were Here, Shine On You Crazy Diamond a Sheep.“ – Forbes

„Superschopností Rogera Waterse je schopnost otevírat prostřednictvím své hudby obtížné rozhovory, a on to ví.“ – Chicago Sun Times

V pořadu zazní 20 klasických písní Pink Floyd a Rogera Waterse, mj: Us & Them, Comfortably Numb, Wish You Were Here a Is This The Life We Really Want? Kromě toho Waters debutuje novou písní The Bar.

Waters se postará o hlavní vokály, kytary, baskytaru a klavír a na pódiu se k němu připojí: Jonathan Wilson – kytary a vokály, Dave Kilminster – kytary a vokály, Jon Carin – klávesy, kytara a vokály, Gus Seyffert – baskytara a vokály, Robert Walter – klávesy, Joey Waronker – bicí, Shanay Johnson – vokály, Amanda Belair – vokály a Seamus Blake – saxofon.

Roger Waters je devětasedmdesátiletý anglický hudebník a skladatel, spoluzakladatel Pink Floyd, jedné z nejdůležitějších hudebních skupin v historii populární hudby, která vznikla v roce 1965. Pink Floyd byli a dosud jsou součástí životů milionů lidí po celém světě, chváleni kritikou a komerčně výrazně úspěšní.

Roger Waters Pink Floyd počátkem osmdesátých let opustil kvůli rozporům o dalším směřování skupiny, zanechal nám však společně s Pink Floyd mnoho klasických alb, především koncepční The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals nebo svůj autorský magnum opus The Wall. V dalších letech Waters nadále vydával sólová alba, především Radio K.A.O.S. (1987) nebo Amused To Death (1992). Dosud posledním sólovým albem je Is This The Life We Really Want ? z roku 2017.

Roger Waters od roku 1999 neúnavně koncertuje, v Praze vystoupil s koncertním provedením alb The Dark Side Of The Moon a The Wall. Jeho vystoupení jsou vždy zážitkem pro uši i oči, hudba je vždy doprovázena působivými klipy a různými světelnými efekty. Jeho nadcházející turné This Is Not A Drill Tour 2023 bude štědře brát i z tvorby Pink Floyd. Možná je to

poslední příležitost si naživo vyslechnout a prožít hudbu hudební legendy, která se již nikdy nezopakuje.

Ceny vstupenek od 1990 Kč do 3290 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 14. 9. 2022, 10.00 hod. Pro Live Nation Klub, O2 a iDnes běží předprodej od 12. 9. 2022, 10.00 hod. do 14. 9. 2022, 9.00 hod.

Související odkazy:
www.rogerwaters.com
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 635

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *