RockShock

Internetový rockový magazin

Stop And Go! Festival 2022 zavítá do Prahy a Brna

Text: Průmyslová smrt

Stop And Go! Festival se vrací s naprosto drtící sestavou kapel a tentokrát double day line-upem lokalizovaným do dvou nejdůležitějších center extrémní muziky v Česku – Prahy a Brna! Stop And Go!, za jehož myšlenkou stojí Johan z kapely Průmyslová smrt, vznikl jako festivalová značka, která vám chce přinášet to nejlepší z převážně české a evropské extrémní hudební scény – ať už se jedná o extreme hardcore, fastcore, grindcore, nebo extrémní metal.

Ponořte se tedy s námi do nitra hlubokých vod extrémních hudebních odnoží, rozjeďte moshpit a zažijte extrémní headbanging na vlastní kůži! Tuhle nálož odpálíme druhý říjnový víkend roku 2022. Protiatomové obleky s sebou, na hlavu helmu a do ruky drtikol – a střemhlav z pódia!

Termíny a místa:

7. 10. 2022 – Praha, klub 007 Strahov
FB událost – www.facebook.com/events/496218782133276

Sestava:
Cyness
Wojczech
Jalang
Needful Things
Průmyslová smrt

8. 10. 2022 – Brno, klub Kabinet múz
FB událost – www.facebook.com/events/259597742722004

Sestava:
Cyness
Wojczech
Distaste
Sheeva Yoga
Orban
No God Rhetoric

Co vás čeká:

NEEDFUL THINGS
Drtiči jádra z Pardubic melou v hmoždíři nejhrubší grindcorovou odnož už od naprosto neskutečného roku 1995. Jejich neskutečný oldskullový grindcore sound je pravou pochoutkou skutečných fandů grindcoru, ne žádných současných rádoby veselých hardcore/powerviolence rozhopsaných matematiků. eNTéčka drtí hrubozrnný distortion grind hard as fuck, tvrdý a surový – přesně takový, jak má být, a rozemelou jím držky všem prasatům u žlabu.

NO GOD RHETORIC
No God Rhetoric vystupují po opravdu dlouhé době, s novou sestavou a novou invencí. Zažij jejich parádní, přesný hardcore/grind/powerviolence s jemným metalovým edge, který v Česku v konkurenci hrubozrnných kapel nemá moc srovnání. Jejich přístup k extrémní muzice je totiž natolik originální, že spolehlivě převálcují i matadory působící na grindcorové scéně dekádu. Přijď hodit mrkec na jejich show a pochopíš!

PRŮMYSLOVÁ SMRT
Partička metalistů, hardcoristů a pankáčů, která letos vydala brutální album Pedagogika poražených, kde posluchače stíhá hit za hitem (grindovým hitem) a která fúzuje svým osobitým a naprosto brutálním stylem thrash metal a raw grindcore s pradávným surovým hardcore/punkem, z kterého tahle parta maniaků a úchylů původně vzešla. Jedná se taky o pořadatele koncertu, tak přijď hodit oko na jejich naprosto zběsilý a ultra násilný hate set! Nebudeš litovat.

SHEEVA YOGA
Matematický stop and go (sic!) powerviolence/hardcore/punk s extrémní a dlouhou historií nekonečných turné, koncertů a vyhulených brk (sic! 2), a hlavně zběsilým a extrémně krátkým extreme hardcore setem. Přijď pobýt a hlavně tam buď včas, ať ti neunikne ani seKunda z tohohle zběsilého ostravského masakru robotohardcorovou pilou! Neuvěříš.

ORBAN
Extreme hardcore as ‘phuck‘ s nulovou stopou metalu, ale stoprocentní stopou Infest. Brno a přilehlý prdele se opět spojují v jednu kapelu, aby natrhly (nejen) extrémní hardcorovou řiť celému světu. Buď tam a pak do koupelny na sprchu! Extrémně krátký a zběsilý set. Hoď sebou o podlahu, bejby, a neseď kurva v koutě!

CYNESS
Ultimátní kapela od sousedů z Německa, která nejednou tour a gigem už párkrát převálcovala Česko, se vrací exkluzivně na oba gigy Stop And Go!, a kuje svoje ocelový meče grindovým poklepem kladiva, abyste si mohli vychutnat jejich zběsilý set. Extrémní hardcore/punk/grind se švédským ‘edge‘ jede jako mašina, která tě rozdrtí na padrť, a věř mi, že to chceš! Maniak na vokálu jako bonus, tak přijď pod stage posrat se z tohohle grindového blaha! Moshpit ti bude odměnou.

WOJCZECH
Těžko říct, proč má tahle parta z Německa v názvu Czech jako Česko. Asi proto, že tu kdysi na koncertech bývala jako doma, nebo? Odpověď na tuhle otázku možná dostanete na našich koncertech Stop And Go! v Praze nebo v Brně. Tahle parta je taky známá svým ortodoxním přístupem k hardcore/punkovému řemeslu, ve kterém vaří a smaží svůj originální grindcore vegan kebab s ozvěnami hardcore/punku, který ve střední Evropě nemá obdoby – co do počtu odehraných koncertů tedy rozhodně ne. Posaď se na hajzl, uvolni svaly a pusť si rádio grind! Tohle je Wojczech.

JALANG
A máme tu vzácnou návštěvu z Austrálie. Jalang jsou již známým jménem na crust/hardcore/punk a queer scéně. Tahle parta maniaků tě rozpárá svojí fúzí agresivního hardcore/punku se silným crustovým vlivem a refrény, co nedostaneš z hlavy. Naprosto tě rozdrtí svojí show a zběsilými tempy, které tě přinutí udělat cokoliv, jen ne stát. Tak opusť do prdele svoji oblíbenou hospodu v Praze a okolí a vyraz na gig Jalang! Stop And Go! ti exkluzivně přináší tuhle skvělou partu, která tě nenechá na pochybách, že stojí za to ještě kurva chodit na koncerty. Rozbij se v kotli, vždyť to chceš!

DISTASTE
Zběsilý grindcore řimbuch z Rakouska nakažený silnou deathmetalovou chřipkou vám ukáže, že stojí za to se postavit za kytaru a začít mastit ten nejvíc nekompromisní hudební styl na světě. Blast beat as fuck, swedish sound a ortodoxní přístup s citelným hardcore/punkovým feelingem si vás podmaní a vy budete Distaste zobat z ruky jak slepice zrní z hlíny na dvorku v Kabalu. Přijď si zobnout, přijď si klofnout, do ruky lopatu a kopni si pod stage, protože tenhle old skull death/grind/hardcore/punk výsyp tě dostane tam, kde máš být! Do basové bedny pod pódiem – pojď ji očoudit vole, tohle není ‘dramík‘, tohle jsou Distaste!

Na místě festivalový merch, distra, jako:
Dead Heroes Records
DIY Factöry Merch And Records
Hardcore Loves All Colors Records

Kontakty a odkazy:
www.stopandgo.cz
www.facebook.com/stopandgobrno
www.instagram.com/stopandgobrno
xpetrhanusx@gmail.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 787

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *