RockShock

Internetový rockový magazin

Severočeský Fryyfest se vrátí ke kořenům už 17. září

Text: Jiří Olszar

Populární severočeský festival Fryyfest s letošním podtitulem ‘Multižánrový den pro děti a dospělé‘ se ryze tuzemským line-upem a dobrovolným vstupným vrací ke kořenům. Letos se festival uskuteční 17. září 2022 na fotbalovém hřišti v Dolních Řasnicích v okrese Liberec.

Jak už samotný podtitul napovídá, letošní ročník se ponese v širším žánrovém duchu, takže si svůj hudební ‘šálek kávy‘ může dopřát doslova každý návštěvník. Celý festival odstartují ve 12.30 hod. turnovští rockeři HITMAKERS, kteří se po představení několika singlů připravují na vydání třetího alba. Na folkovou strunu pak zabrnká písničkář HONZA VOPAŘIL. Do Dolních Řasnic zavítá i populární zpěvák JAKUB DĚKAN. Je znám především spoluprací s kapelou ATMO music či rapperem Pauliem Garandem, ale jeho hlas je možné slyšet i na nahrávkách takových skupin, jako jsou například UDG, Rybičky 48, Brutální Jahoda ad. V současné době vystupuje s vlastním Jakub Děkan Bandem. Pohodovým pop-hard rockem pak všechny přítomné potěší liberecká formace THE GRIZZLIES.

Mostecká bigbítová kapela VELRYBA vznikla v roce 2006 jako sólový projekt zpěváka Vládi Šafránka a nese název podle jeho prvního sólového alba. V dnešní době už samozřejmě Vláďa se skupinou vystoupit nemůže, ale bude určitě bedlivě sledovat počínání svých spoluhráčů. Na stagi nebude chybět ani další turnovská rocková parta SILENT SESSION. Ta je na světě oficiálně od roku 2009, ale hudební zkušenosti samotných muzikantů sahají až hluboko do 80. let. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční účastníci, crossoveroví RAIN. Jejich zpěvák Honza Kvapil ostatně stojí za spolupořádáním Fryyfestu. Skupina letos slaví rovných 20 let existence a na festivalu pokřtí své zbrusu nové album Tři papírový lodě. Závěr festivalu pak bude patřit jilemnické kapele ALIBI ROCK, která ve svém setu nabídne legendární hity světových i tuzemských rockových hvězd.

Přijďte si tedy 17. září do Dolních Řasnic užít pohodový hudební večírek pro celou rodinu. Další podrobnější informace o Fryyfestu najdete na oficiálních stránkách, facebookovém profilu nebo FB události.

Související odkazy:
www.fryyfest.cz
www.facebook.com/fryyfest
www.facebook.com/events/705539600478638


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1346

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *