RockShock

Internetový rockový magazin

Němečtí Atomic představili nový singl Cry Like A Wolf

Text: Atomic
Foto: archiv skupiny

Německá pop/rock’n’rollová kapela ATOMIC, která sídlí v severovýchodním Bavorsku, přímo tedy v pohraničním městě Furth im Wald těsně sousedícím s Folmavou (Česká Kubice), připravuje pro letošní rok vydání nového alba. Již loni na něj skupina upozornila singlem Gimme Your Love (YouTube) a před několika dny k němu přidala další video singl s názvem Cry Like A Wolf.

Atomic je německá, ale velmi britsky znějící pop/rock’n‘rollová kapela, která odehrála více než 300 koncertů nejen ve svém rodném Německu, ale i v Rakousku, Švýcarsku, Anglii a České republice. Nyní se skupina nachází ve studiích v Norimberku a Praze, chystá pro rok 2022 velmi očekávanou novou desku a vrací se zpátky na evropská pódia.

Z historie kapely
V roce 2000 se dva sourozenci – německo-česká dvojčata Thomas a Rainer Marschelovi – ovlivněni britskými kapelami 60. a 70. let či stylem kapely Oasis rozhodli založit vlastní skupinu. I když kapela nebyla zrozena ve velkém městě, jako je Hamburk nebo Kolín na Rýnem, ale v nejhlubších lesích Německa – konkrétně v městečku Furth im Wald –, dokázala si vybudovat dobré jméno na německé nezávislé rock’n‘rollové scéně. Její první LP The Big Issue v roce 2001 kapele přineslo velký úspěch a fanoušků jen přibývalo. Toto úspěšné mini album vytvořené vlastními silami si vysloužilo zmínku i v několika médiích – NME a Rolling Stone Magazine nebo Radio 1 Praha. Prodaly se tisíce desek jen přes online obchod a také jako součást merchandise.

Jejich rostoucí úspěch jim přinesl možnost předskakovat na turné po Německu a Rakousku slavným kapelám a umělcům, jako jsou například Pete Dohertyʼs Babyshambles, The Charlatans, Kula Shaker, Sportfreunde Stiller, Paul Weller a Gem Archer (Oasis). Po dalším albu Wonderland Boulevard z roku 2005 přichází v roce 2008 album Coming Up From The Streets. Tato deska se pyšní melodickými songy i rockovými nářezy, od doslova rock’n‘rollového songu Magic Daydream přes symfonickou Something Wonderful až po báječně uvolněnou skladbu Iʼm A Man. Tato deska nenechá nikoho chladným, je to dílo, které si každý zamiluje. Při nahrávání tohoto alba jsou česko-němečtí bratři Thomas (zpěv) a Rainer (zpěv, kytara) Marschelovi stále pevnou částí kapely Atomic, kde se k nim přidávají neméně talentovaní Daniel Mederer (kytara), Dominik Teubert (baskytara) a Benedikt Schweiger (bicí). Jejich další společná deska vydaná v roce 2011 nese název Heartbeater. V roce 2018 kapela Atomic poskytla svou píseň Monkey Fingers pro hollywoodský film Accident Man (se Scottem Adkinsem v hlavní roli) společnosti Sony Pictures.

Chystaná nová deska kapely Atomic přinese opět něco nového a věřte, je na co se těšit, vždyť u kormidla stále stojí bratři Thomas a Rainer. Kdo jiný se může více podporovat a společně projevovat, než dvojčata se stejným rock’n‘rollovým cítěním. Se svou skupinou Atomic a melodickým brit rockem strávili bratři Thomas a Rainer na různých tour po Evropě (vč. Rock Café Praha, Falcon Club Klatovy a pARTy ve Františkánu v Kadani) více než 15 let.

Související odkazy:
www.atomicaner.com
www.facebook.com/atomicaner
www.instagram.com/atomicaner


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 952

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *