RockShock

Internetový rockový magazin

Vychází divoký živák Našrot

obal alba

Text: PHR Records

V rámci série živáků právě u PHR Records vychází koncertní nahrávka havlíčkobrodských NAŠROT. Album Live In Prague je vinylovou verzí kazety vydané původně v roce 1991 na Fuck Records, vlastním labelu kapely.

Našrot vznikli v roce 1988 na troskách několika místních androškých kapel. Kapela, která sama tvrdí, že stylově vycházela z Dead Kennedys a The Who, svým pojetím hardcoru brzo získala popularitu i mimo hranice svého kraje. Rychlé a krátké skladby doplněné texty s hospodskou tematikou, což bylo domovským tématem členů kapely, daly název i novému stylu – pubcore.

Po vydání LP u Monitoru byli na počátku devadesátých let Našrot na vrcholu a v této době odehráli jeden ze svých nejznámějších koncertů v pražském Rock Café. Kapela pod vlivem alkoholu podala strhující výkon, bez ohledu na občasné zapomínání textů ze strany Hraboše. Koncert navštívili i členové The Exploited, kteří byli z výkonu kapely nadšeni; legendární je historika, kterak Wattie lanařil bubeníka Našrot. Tohle je autentická atmosféra raných devadesátek.

Nahrávka na vinylu vychází v kompletní podobě včetně skladby Nemám už naději, která byla v kazetové verzi vynechána. Nedílnou součástí vinylového vydání je kromě textové přílohy i reprint dobového kapelního fanzinu.

Související odkazy:
www.phr.cz
www.nasrot.cz
www.papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/live-in-prague


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 641

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *