RockShock

Internetový rockový magazin

V Hořepníku rozpoutali metalové peklo Trautenberk a #Černá

6. srpna 2022, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Festivalová letní sezona se přehoupla do druhé poloviny a v sobotu 6. srpna 2022 se konal další koncert pod širým nebem v Letním parketu Hořepník. O zábavu se tentokrát postaraly oblíbené kapely Trautenberk a #Černá. Počasí bylo luxusní, letní parket byl připravený na příval fanoušků obou kapel, piva i nealko nápojů byl dostatek, k jídlu si mohli návštěvníci dát vynikající uzenou kýtu nebo klobásu.

Přesně ve 21.00 hodin to vypuklo. Za potlesku fanoušků se kapela #ČERNÁ přivítala s návštěvníky Letního parketu Hořepník a očekávaný mejdan mohl začít. Téměř hodinový koncertní set uvedla kapela parádním songem 6000 let. Byl to neskutečný příval pozitivní energie a tvrdých kytarových riffů. Mezi další pecky rozhodně patří Vzteklá, Náš svět, Zastavil se čas, Továrna na vzpomínky i nejemotivnější novinka Nad řekou, ke které kapela natočila skvělý videoklip. Fanoušci si poslechli také parádní sólo na bicí v podání Eduarda Štěpánka. Také došlo k rošádě, kdy si jednotliví muzikanti vyměnili nástroje. Feri usedl za bicí a zahráli směsici nejznámějších hitů od světových kapel: Rammstein – Du hast, Bon Jovi – Itʼs My Life… Závěr koncertu patřil stálicím #Černé, a to megahitům Šípková Růženka a Z popela.

Ve 22.30 hodin zazněly první tóny intra – všem přítomným známá znělka z Krkonošských pohádek – a na pódium naskočila tanzmetalová cháska TRAUTENBERK, která přilákala k pódiu veškeré návštěvníky Letního parketu. A začalo pravé tanzmetalové peklo. Kluci nám servírovali jednu pecku za druhou. Byla to energická show se známými kostýmy, nechyběly megahity Pan Pilous, Anička, Jelito, Buržoust, Potužník senior, Kejklíř, Pyroman Roman a spousta dalších hitovek. Fanoušci se bavili od začátku až do konce. Téměř po celou dobu poskakovali v rytmu hudby, zpívali a občas vzduchem letěl i nějaký kelímek s pivem. Všechna sranda jednou končí, a tak pomalu končil i tento skvěle rozehraný večírek. Zbýval čas už pouze na přídavek, a ten stál také za to! Kapela k sobě přizvala malé fanoušky, kteří zpívali bez ostychu a musel to pro ně být obrovský zážitek, stejně tak jako pro všechny ostatní fanoušky. Na samotný závěr spustili tradičně megahity Himlhergotdonrvetr a Netáhlo. Ty nesmí na žádném koncertě chybět.

Opět to byl vydařený večer plný parádní muziky, fanoušci i kapely si to skvěle užili, všichni odcházeli spokojení a v dobré náladě.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2184

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *